Procuratura germană investighează circa 70 de actuali și foști directori ai Deutsche Bank pentru reducerea frauduloasă a taxelor pentru unii clienți

Procuratura germană investighează circa 70 de actuali și foști directori ai Deutsche Bank pentru reducerea frauduloasă a taxelor pentru unii clienți
scris 7 iun 2019

Procuratura germană a extins o investigație referitoare la o schemă de reducere frauduloasă a taxelor pentru a include aproximativ 70 de actuali și foști directori au Deutsche Bank, considerați suspecți, potrivit publicației Sueddeutsche Zeitung, citată de Reuters.

Între persoanele suspectate de procuratura din Koln se află Garth Ritchie, șeful diviziei de investment banking a Deutsche Bank, potrivit articolului.

Ritchie a refuzat să comenteze. Nu au fost disponibile comentarii nici din partea procuraturii din Koln, scrie News.ro.

Mai mult de jumătate din cheltuielile populației au fost alocate pentru consum, în 2018 CITEȘTE ȘI Mai mult de jumătate din cheltuielile populației au fost alocate pentru consum, în 2018

Deutsche Bank a confirmat într-un comunicat că actuali și fost directori ai săi sunt investigați, dar nu a precizat numele acestora. Banca a adăugat că aceștia nu au fost implicați în schema fiscală.

Investigatorii suspectează că Deutsche și alte bănci au exploatat o  lacună legislativă pentru a permite ca două părți să pretindă drepturi de proprietate asupra acelorași acțiuni, făcând posibil să ceară rabaturi frauduloase de la taxele pe dividende, în valoare de miliarde de euro.

Această excrocherie este investigată de mai multe birouri de procurori.

Deutsche Bank a anunțat că procuratura din Koln a investigat din 2017 doi foști angajați în legătură cu acest caz.

”Recent, procuratura a inițiat investigații împotriva unor foști și actuali angajați și membri ai board-ului e directori”, potrivit comunicatului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
taxe