Profit în creștere cu 20% pentru Alpha Bank

Profit în creștere cu 20% pentru Alpha Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Profitul înainte de impozitare al Alpha Bank Romania a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% față de anul precedent, în timp ce creditele noi acordate persoanelor fizice au înregistrat un avans anual de 46%. Astfel, portofoliul de credite a depășit 2,7 miliarde euro.

DECIZIE Condiții mai stricte pentru supermarketuri în relația cu furnizorii, sunt impuse restricții și limite de tarife CITEȘTE ȘI DECIZIE Condiții mai stricte pentru supermarketuri în relația cu furnizorii, sunt impuse restricții și limite de tarife

În același timp, banca a extins rețeaua de aparate multifuncționale (ATM 24/7 Banking) în vederea diversificării canalelor de acces la produsele și serviciile oferite în 100 de locații. 

La finalul anului 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creștere de 3,3% față de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienți au depășit 2,68 miliarde euro.

Creșterea  veniturilor din comisioane (peste 20% față de anul anterior) și administrarea riscurilor au atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute și au generat un profit înainte de impozitare de 25,6 milioane euro, o evoluție superioară celei anticipate pentru 2021.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.
Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
profit