Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut

Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea din 2020 cu un profit net de 583 milioane de lei, cu 9% peste perioada similară din 2019, în pofida deteriorării mediului macroeconomic și a impactului pandemiei în activitatea băncii. Profitul net pe care banca l-a anunțat anul trecut la T3 a fost afectat de câteva evenimente nerecurente (provizioane pentru litigii, pentru Banca pentru Locuințe Aedificium), pe când profitul net de anul acesta nu a mai fost marcat de astfel de influențe. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În aceast an cu totul atipic, am schimbat enorm de multe lucruri în banca într-un timp foarte scurt, încercând să fim cât mai aproape de clienți, parteneri, mediul de afaceri, autorități. Credem că împreună putem traversa cu bine această criză sanitară și economică. Am tratat activitatea noastră cu grijă și prudență pentru a putea asigura continuitatea afacerii, preocupați în primul rând de sănătatea și siguranță angajaților și clienților noștri. Am implementat moratorii private și publice în timp record pentru a ne ajută clienții să facă față dificultăților actuale, am redus temporar unele comisioane tranzacționale pentru a incuraja plățile electronice, am expediat cardurile acasă la clienți, prin curier. În paralel însă, am continuat să finanțăm susținut economia reală și populația și am crescut portofoliul imprumuturilor cu 4% în acest an, față de finalul anului trecut. Date fiind condițiile – carantină din trimestrul al doilea, scăderea veniturilor operaționale și creșterea provizioanelor băncii – faptul că raportăm o creștere a creditării, mă face să fiu foarte mulțumit de ce am reușit că echipa.”, a explicat Steven van Groningen, președinte&CEO Raiffeisen Bank 

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul - Dragoș Mirică, OTP Bank: Ne așteptăm la o creștere de 10% a creditelor corporate în 2021. Orice nou moratoriu trebuie țintit CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul - Dragoș Mirică, OTP Bank: Ne așteptăm la o creștere de 10% a creditelor corporate în 2021. Orice nou moratoriu trebuie țintit

Depozitele clienților au ajuns la 40,84 miliarde de lei în T3 2020, în creștere cu 17% față de 30 septembrie 2019. 

Comisioanele încasate de banca au fost mai mici cu 13% la finalul trimestrului al treilea 2020, an pe an, în principal din cauza perioadei de carantină, în care economia a încetinit semnificativ, dar și a eforturilor băncii de a oferi clienților servicii tranzacționale convenabile și eficiente din punct de vedere al costurilor, cum sunt pachetele de cont curent, cu beneficii și tranzacții gratuite, migrarea operațiunilor de numerar de la sucursale către mașini multifuncționale și canale electronice etc

Noul context generat de pandemie a făcut atenția la costuri să fie primordială în activitatea băncii din acest an, iar cheltuielile operaționale (de aproximativ 1 miliard de lei) s-au păstrat la același nivel, față de aceeași perioada a anului 2019. 

Banca a atins în lunile din T3 2020 volume record de credite noi pentru persoanele fizice, ceea ce a contribuit substanțial la creșterea de 3% a stocului total de credite acordate clienților, față de trimestrul similar din 2019. Raiffeisen Bank administrează cel mai mare portofoliu de carduri de credit active din România, 530.000, iar numărul de carduri de debit active a trecut de 2 milioane.

Numărul clienților digitali ai băncii (cei care folosesc aplicațiile de online și mobile banking) a ajuns în trimestrul al treilea din 2020 la 800.000. 

Serviciile de internet banking și mobile banking sunt folosite activ de mai mult de 80% din portofoliul de clienți persoane juridice ai băncii. 

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piață bancară din România și peste 2,1 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați, 340 de agenții în toată țară, 750 de ATM-uri, 370 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 23.500 de POS-uri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
profit