Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, își retrage aplicația din Elveția. În schimb, își va muta operațiunile în SUA

Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, își retrage aplicația din Elveția. În schimb, își va muta operațiunile în SUA
scris 13 mai 2021

Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, își retrage aplicația pentru obținerea licenței de plată în Elveția.

În schimb, Diem își va muta operațiunile în SUA, unde va colabora cu banca Silvergate, pentru a emite un stablecoin bazat pe dolar, conform CNBC.

Criticată încă înainte de lansare, moneda virtuală a Facebook a primit la finele anului trecut un nou nume: în loc de Libra, aceasta a fost lansată drept Diem.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Schimbarea de nume vrea să sugereze o oarecare independență de Facebook și să arate că, în spatele monedei stă o asociație de mai multe firme, nu doar Facebook.

Fosta Libra a trecut prin schimbări majore încă înainte de a fi lansată. Inițial trebuia să fie un stablecoin care să se bazeze pe mai multe monede naționale, care să-i confere mai multă stabilitate.

În urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuală să aibă la bază doar dolarul american, de aici și numele Diem Dollar.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
criptomoneda
libra
diem