Proiectul Libra Association al Facebook vrea să obțină licență în Elveția pentru proiectul criptomonedei Libra

Proiectul Libra Association al Facebook vrea să obțină licență în Elveția pentru proiectul criptomonedei Libra
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2019

Libra Association, proiect creat la inițiativa Facebook, vrea să obțină licență de plăți în Elveția pentru criptomoneda Libra, a anunțat miercuri autoritatea de reglementare financiară FINMA, notând că amploarea serviciilor planificate va necesita o supraveghere extinsă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare platformă de socializare din lume a anunțat în iunile planurile de a lansa o criptomonedă, pentru a se extinde în domeniul serviciilor globale de plăți și comerțului electronic, scrie News.ro.

Senatorul Daniel Zamfir își retrage proiectul de lege \ CITEȘTE ȘI Senatorul Daniel Zamfir își retrage proiectul de lege "împotriva cametei"

”Ca urmare a emiterii monedei Libra, serviciile planificate de proiectul Libra vor merge în mod clar dimcolo de un sistem de plăți, potrivit FINMA, care a notat că acest lucru înseamnă că va fi supus unor cerințe suplimentare.

Aceste cerințe se vor extinde la alocarea de capital pentru riscuri de capital, de piață și operaționale, riscul de concentrare și al lichidităților și gestionarea rezervelor Libra, a arătat instituția.

”Ne angajăm într-un dialog constructiv cu FINMA și vedem să există condiții fezabile pentru o rețea blockchain open-source care să devină un sistem de plăți reglementat, fiabil și foarte sigur”, a anunțat Libra Association, care are sediul la Geneva.

Potrivit, FINMA, Libra Association i-a solicitat clarificarea statutului asociației și al monedei Libra în conformitate cu legislația elvețiană referitoare la surpaveghere.

Subsecretarul american pentru Informații Financiare și Terorism, Sigal Mandelker, a declarat marți, în capitala elvețiană, că proiectul cripotomonedei trebuie să respecte standarde înalte referitoare la combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, pentru a putea deveni funcțional.

”Indiferent dacă este bitcoin, Ethereum, Libra, mesajul nostru este același pentru aceste companii: prevenirea spălării banilor și a terorismului trebuie inclusă în design-ul lor de la bun început”, a spus Mandelker.

FINMA a arătat că supravegherea  unei serii de servicii oferite de Libra trebuie să urmeze principiul: ”aceleași riscuri aceleași reguli”.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra association
facebook