Proprietarul BCR anticipează: România va ieși din nou pe piețele internaționale, căutând 1,2 miliarde euro

Proprietarul BCR anticipează: România va ieși din nou pe piețele internaționale, căutând 1,2 miliarde euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 dec 2017

Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, anticipează că România va ieși din nou pe piețele internaționale în prima jumătate a anului viitor, căutând să atragă circa 1,2 miliarde de euro prin vânzarea de eurobonduri, înainte ca un împrumut de 1,5 miliarde de euro să ajungă la scadență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit insider

"Anticipăm că datoria publică totală va rămâne sub 37% din PIB în următoarele trimestre. În contextul în care costurile de împrumut sunt în creștere, MInisterul de Finanțe va urmări cu atenție costurile de refinanțare a datoriei și va căuta să iasă pe piețele internaționale pentru un împrumut de 1,2 miliarde de euro în prima jumătate din 2018, înainte de scadența unei emisiuni de eurobonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro, în luna iunie. Schimbările în sistemul de contribuții, care ar urma să intre în vigoare anul viitor, vor îmbunătăți colectarea, dar nu suficient încât să prevină o ușoară <alunecare> din punct de vedere fiscal", estimează Erste.

EXCLUSIV VIG pregătește un nou CEO Asirom, după perioada Lelkes marcată de revenirea în top, dar și de probleme cu plata daunelor. Cristian Ionescu, fost Allianz, intră în board CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIG pregătește un nou CEO Asirom, după perioada Lelkes marcată de revenirea în top, dar și de probleme cu plata daunelor. Cristian Ionescu, fost Allianz, intră în board

Anul acesta, România a atras 2,75 miliarde de euro pe piețele internaționale, ultima ieșire fiind în luna octombrie, când Ministerul de Finanțe a vândut eurobonduri în valoare de 1 miliard de euro.

Anul trecut, statul a împrumutat 3,25 miliarde de euro prin eurobonduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
bcr
eurobonduri
imprumut
piete externe
datorie externa
ministerul de finante
romania