Raiffeisen Bank lansează aplicația RaiPay pentru plăți cu telefonul mobil

Raiffeisen Bank lansează aplicația RaiPay pentru plăți cu telefonul mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2019

Raiffeisen Bank lansează RaiPay, aplicația Android prin care clienții săi pot plăti contactless cu telefonul la comercianți. RaiPay permite adăugarea prin NFC a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit și realizarea plăților la POS, inclusiv a plăților în rate fără dobândă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aplicatia RaiPay a fost dezvoltata la nivelul grupului Raiffeisen Bank International și va fi folosită în alte trei țări: Cehia, Bulgaria și Serbia.

Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii CITEȘTE ȘI Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii

RaiPay este o aplicație de sine stătătoare, dedicată clienților care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel putin versiunea 5.0.

Pentru a face o plată, clienții trebuie să apropie smartphone-ul de POS și aprind ecranul. Pentru plățile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea ecranului, iar pentru plățile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicației. Clientul poate face câteva plăți succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, după care se solicita autentificare, indiferent de valoarea plății.

Chiar daca smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face pana la 10 plati la POS, dupa care se va solicita conectarea la internet. Platile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane.

Aplicații proprii pentru plăți cu telefonul mobil (în sistem Android) au lansat deja de anul trecut Banca Transilvania și ING Bank, iar la BCR este în teste. Pentru clienții cu teplefoane Iphone, aplicația Apple Pay a fost lansată de mai multe bănci luna trecută, urmând să fie lansată și de Raiffeisen în toamnă.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Banca are aproape 5.000 de angajați, peste 400 de agentii in toata tara, aproximativ 900 de ATM-uri, 250 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 20.000 de POS-uri. Are peste 650.000 clienti digitali care folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
raipay
plata cu telefonul mobil