Tot mai multe fonduri de capital privat din Europa Centrală se concentrează pe managementul portofoliului

Tot mai multe fonduri de capital privat din Europa Centrală se concentrează pe managementul portofoliului
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2019

Numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează tot mai mult către managementul portofoliului, pe fondul incertitudinii legate de viitor, potrivit unui studiu publicat, marți, de Deloitte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatele acestuia arată că 32% din profesioniștii în domeniul tranzacțiilor – aceasta fiind cea mai mare pondere din anul 2015 până în prezent - se așteaptă ca activitatea lor să se concentreze asupra managementului portofoliului. În acest context, firmele de private equity (PE) își regândesc planurile de investiții pentru tranzacțiile promițătoare pe care le întrevăd, potrivit studiului citat de News.ro.

Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 117 miliarde dolari în urma turbulențelor bursiere CITEȘTE ȘI Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 117 miliarde dolari în urma turbulențelor bursiere

”Majoritatea respondenților (68%) se așteaptă ca tranzacțiile să rămână la aceleași valori, iar 70% dintre ei se așteaptă ca volumul pieței să stagneze. În ceea ce privește climatul economic, trei sferturi din respondenți sunt de părere că acesta va rămâne la fel, 17% întrevăd o înrăutățire, iar 8%, o îmbunătățire, rezultate ce arată mai mult optimism decât ediția anterioară a studiului”, se arată în studiu.

Prețurile în creștere, în ciuda climatului economic tot mai incert, explică activitatea mai redusă în rândul fondurilor de capital privat din Europa Centrală, arată studiul.

În comparație cu vârful de activitate din 2017, când au avut loc numeroase ieșiri ale firmelor de private equity de pe anumite piețe, precum și atrageri de fonduri, piața de PE pare să revină la un echilibru în Europa Centrală, cu un flux constant de tranzacții ce vizează companii de talie medie, care susțin business-urile în creștere din regiune, subliniază studiul.

Pe de altă parte, raportul menționează o creștere a numărului de ieșiri de pe anumite piețe, tendință ce poate fi explicată de faptul că perioadele în care prețurile de cumpărare sunt mari tind să fie potrivite pentru a vinde, iar numeroase firme de PE vând către corporații locale și internaționale. Asemenea situații au fost raportate în țări precum Serbia sau Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
deloitte
fonduri de capital