Recuperatorii cehi de creanțe APS Holding, cei mai mari jucători din România, au cumpărat de la UniCredit Ungaria credite neperformante de 139 milioane euro

Recuperatorii cehi de creanțe APS Holding, cei mai mari jucători din România, au cumpărat de la UniCredit Ungaria credite neperformante de 139 milioane euro
scris 24 mar 2017

Recuperatorul ceh de creanțe APS Holding, cel mai mare jucător pe piața de profil din România, a cumpărat un portofoliu de credite neperformante compus din ipoteci rezidențiale de la UniCredit Bank Ungaria, cu o valoare nominală de 42,7 miliarde forinți (138,9 milioane euro), prima achiziție a grupului pe piața ungurească.

Tranzacția a fost finanțată împreună cu un fond de investiții administrat de Balbec Capital și Loan Management Investicni Fond.

Aceasta este prima achiziție realizată de APS pe piața din Ungaria și se adaugă fondurilor existente de creditare consiliate de companie, care conțin 76 de portofolii în valoare de 4,9 miliarde euro.

Kruk: Piața creanțelor cesionate sau externalizate în România a ajuns anul trecut la 3,1 miliarde euro CITEȘTE ȘI Kruk: Piața creanțelor cesionate sau externalizate în România a ajuns anul trecut la 3,1 miliarde euro

APS este cel mai mare recuperator de credite din România, neperformantele achiziționate pe piala locală acoperind circa 80% din valoarea totală a portofoliului administrat de companie. Anul trecut, compania a cumpărat, împreună cu IFC, divizia financiară a Băncii Mondiale și alți investitori, două pachete de credite neperformante de la BCR și Intesa Sanpaolo România în valoare de 1,33 miliarde euro.

Fondată în 2004, compania are sediul central în Praga și oferă servicii în 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Grecia, Serbia și Slovacia.

Acționarul unic al APS este Martin Machoň, co-fondator APS Holding și CEO.

viewscnt
Afla mai multe despre
aps holding
recuperare creante
credite neperformante
unicredit ungaria