Retailerul de bunuri de lux LVMH, controlat de cel mai bogat om al lumii, atinge o valoare de piață de 400 miliarde euro și își fixează statutul de cea mai valoroasă companie europeană

Retailerul de bunuri de lux LVMH, controlat de cel mai bogat om al lumii, atinge o valoare de piață de 400 miliarde euro și își fixează statutul de cea mai valoroasă companie europeană
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2023

Acțiunile LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton au urcat la un nou maxim record marți, capitalizarea retailerului de bunuri de lux, controlat de miliardarul francez Bernard Arnault, depășind, în premieră, pragul de 400 miliarde de euro. Grupul își fixează statutul de cea mai valoroasă companie europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile LVMH s-au apreciat cu 0,4% în debutul tranzacțiilor, până la un maxim intraday record de 795,70 euro, preț care evaluează compania la aproximativ 400,4 miliarde de euro.

În jurul prânzului, acțiunile LVMH erau cotate la 794 euro pe bursa de la Paris, în urcare cu 0,27% față de referința de luni.

GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO CITEȘTE ȘI GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO

De la începutul anului, valoarea acțiunilor a crescut cu peste 16%.

La fel ca alte companii de lux cu expunere puternică pe piața chineză, LVMH a beneficiat, în acest an, de redeschiderea rapidă a celei de-a doua economii mondiale, notează Reuters.

Potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg, averea fondatorului companiei, francezul Bernard Arnault, s-a majorat cu peste 22 miliarde de euro (24 miliarde dolari) în acest interval, cea mai mare creștere din clasament.

Arnault, care deține, prin intermediul unor vehicule de investiții și trusturi de familie, 63% din acțiunile cu drept de vot ale LVMH, a devenit cel mai bogat miliardar al lumii în decembrie, devansându-l pe Elon Musk.

Averea lui Arnault este estimată la 186 miliarde de dolari (aproximativ 172 miliarde euro) în funcție de prețul la care au închis acțiunile LVMH luni.

Arnault este urmat în topul miliardarilor de Musk, cu o avere de 132 miliarde de dolari și Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a cărui avere este estimată la 121 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
bernard arnault
cel mai bogat om
bunuri de lux
capitalizare lvmh