Rezerva Federală americană a lăsat dobânzile nemodificate, dar anticipează accelerarea inflației

Rezerva Federală americană a lăsat dobânzile nemodificate, dar anticipează accelerarea inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2018

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat nemodificate dobâmzile, la ședința de politică monetară de miercuri, dar a anticipat accelerarea inflației în acest an, semn că este pe cale să majoreze costurile de împrumut în martie, sub conducerea viitorului președinte al instituției, Jerome Powell, transmie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobânda de referință a Fed a rămas la 1,25%-1,5%, scrie News.ro

Fed a remarcat creșterea numărului locurilor de muncă, a cheltuielilor de consum și a investițiilor de capital, anticipând un avans moderat al economiei și o situație bună pe piața muncii în 2018.

”Inflația anuală va accelera în acest an și se va stabiliza în jurul țintei Fed de 2%, pe termen mediu”, se arată într-un comunicat publicat de Fed după o ședință de politică monetară desfășurată pe parcursul a două zile, ultima sub conducerea președintelui Janet Yellen.

Cel mai profitabil fond de hedging din lume avertizează că există un risc semnificativ de corecție a pieței de capital CITEȘTE ȘI Cel mai profitabil fond de hedging din lume avertizează că există un risc semnificativ de corecție a pieței de capital

Banca centrală a redus totodată estimarea pe termen lung referitoare la rata șomajului, de la 4,8% la 4,6%, fiind probsbil ca un nivel de sub 4,6% să genereze o inflație mai mare.

Fed a mai anunțat că membrii comitetului de politică monetară l-au selectat în unanimitate pe Powell ca succesor al lui Yellen, acesta urmând să își preia atribuțiile din data de 3 februarie. Powell, guvernator al Fed care a lucrat îndeaproape cu Yellen în ultimii câțiva ani, a fost nominalizat de președintele Donald Trump și confirmat de Senatul SUA.

Powell nu va modifica probabil în mod semnificativ politicile puse în practică de Yellen, care a coordonat renunțarea treptată la dobânzile aflate aproape de nivelul zero, adoptate de Fed pentru redresarea economiei și stimularea creării de locuri de muncă, după recesiunea din perioada 2007-2009.

În 2017, Fed a majorat dobânzile de trei ori, iar în prezent anticipează că în acest an vor avea loc ale trei creșteri.

Comunicatul Fed nu face vreo referire la impactul reformei fiscale adoptate de administrația Trump asupra creșterii economice.

Mai mulți reprezentanți ai Fed au afirmat însă recent că anticipează că schimbările fiscale, care includ reduceri de taxe echivalente cu 1.500 de miliarde de dolari, vor contribui la accelerarea creșterii economice, pentru stimularea cheltuielilor companiilor și populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
fsd
dobanzi
jerome powell