Romcarbon își reduce veniturile cu o cincime. Rezultatele unor subsidiare aruncă grupul pe pierdere

Romcarbon își reduce veniturile cu o cincime. Rezultatele unor subsidiare aruncă grupul pe pierdere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2023

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a redus, în primele 9 luni ale anului, cu 10,33% câștigul pretaxare EBITDA individual, la 12,24 milioane lei, de la 13,65 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Fără profit la T3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

Romcarbon Buzău (ROCE) a realizat în primele 3 trimestre vânzări nete la nivel individual de 162,39 milioane lei, în scădere cu 19,31% față de cele de 201,27 milioane lei din exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime au coborât cu 24,91%, la 112,88 milioane lei, de la 150,34 milioane lei, iar cheltuilelile cu beneficiile angajaților au urcat cu 7,97%, la 34,14 milioane lei de la 31,62 milioane lei.

Astfel, rezultatul total global la nivel individual a suferit un declin de 12,87%, la 5,28 milioane lei, de la 6,06 milioane lei. La S1, profitul net era deja de 5,22 milioane lei. Totuși, la nivel de grup, rezultatul este negativ, de aproximativ 900.000 de lei, prin pierderea de 3,60 milioane lei afișată de sucursala Living Jumbo Industry (față de un câștig de 2,81 milioane lei în primele 9 luni din 2022), căreia i se adaugă o pierdere de 2,85 milioane lei a filialei Recyplat Limited înregistrată în Cipru.

Profitul Transelectrica, în scădere cu peste 50% ca urmare a unei pierderi temporare, ce urmează a fi recuperată în următorii 5 ani prin majorarea tarifului de transport CITEȘTE ȘI Profitul Transelectrica, în scădere cu peste 50% ca urmare a unei pierderi temporare, ce urmează a fi recuperată în următorii 5 ani prin majorarea tarifului de transport

La data de 30 septembrie, activele grupului se situau la 283,26 milioane lei, în scădere cu 17,68% față de cele de 344,11 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile au fost tăiate cu 26,92%, la 127,47 milioane lei, de la 174,43 milioane lei.

Romcarbon – companie care în această vară a anunțat accesarea unui program prin PNRR pentru construcția unei centrale bazată pe energie solară, investiție de 5,58 milioane lei, valoare apropiată de câștigul net semestrial – este listată la cota BVB și are acționariat majoritar din Taiwan. La ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,1920 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 101,42 milioane lei (20,50 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
ropharma
bvb
bursa