Sanofi și Henkel vând obligațiuni cu dobândă negativă, o premieră pentru companiile private - surse

Sanofi și Henkel vând obligațiuni cu dobândă negativă, o premieră pentru companiile private - surse
scris 6 sep 2016

Grupul francez din sectorul farmaceutic Sanofi și producătorul german de bunuri de larg consum Henkel vor să împrumute, marți, sute de milioane de euro, prin intermediul unor emisiuni de obligațiuni denominate în moneda europeană, cu dobânzi negative, fiind primele companii din sectorul privat care fac o astfel de mutare, informează Financial Times și Bloomberg, citând surse apropiate situației.

Companiile intenționează să obțină împrumuturi la dobânzi de minus 0,05%, potrivit surselor.

Până acum, o singură companie, Deutsche Bahn, a vândut obligațiuni cu dobândă negativă, de minus 0,006%. Compania germană de transport feroviar este însă integral deținută de stat.

Metro confirmă separarea în două companii și spune că nu intenționează să atragă capital suplimentar CITEȘTE ȘI Metro confirmă separarea în două companii și spune că nu intenționează să atragă capital suplimentar

Costurile de împrumut pentru companiile din zona euro au coborât anul acesta la minime record, influențate inclusiv de politica Băncii Centrale Europene (BCE).

În martie, alături de reducerea ratei dobânzii cheie, BCE a suplimentat achizițiile lunare de active din zona euro cu 20 miliarde de euro, la 80 miliarde de euro, concomitent cu includerea obligațiunilor denominate în euro emise de companii, încadrate în categoria recomandată pentru investiții (investment grade).

BCE a început să cumpere obligațiuni emise de companii la începutul verii, în speranța că le va încuraja astfel să împrumute și să cheltuiască, o nouă încercare a băncii de a relansa o inflație extrem de scăzută în zona euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanofi
henkel
bce
obligatiuni
dobanzi
cupon