Sberbank, cel mai mare grup bancar rus, anunță un profit anual record

Sberbank, cel mai mare grup bancar rus, anunță un profit anual record
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Sberbank, cel mai mare grup bancar rus, a raportat pentru 2023 un profit record de 1.500 miliarde de ruble (16,3 miliarde de dolari), o creștere de peste cinci ori față de 2022, pe fondul redresării sectorului bancar din Rusia, afectat de sancțiunile occidentale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Băncile rusești au înregistrat anul trecut profituri record de 3.300 miliarde de ruble, în urma majorării dobânzilor la creditele ipotecare, de consum și la împrumuturile acordate companiilor, chiar dacă Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânzile până la 16%, scrie Agerpres.

Auchan anunță că a dezvoltat peste 80 filiere de produse românești. Recent a pierdut procesul pentru amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze prețurile CITEȘTE ȘI Auchan anunță că a dezvoltat peste 80 filiere de produse românești. Recent a pierdut procesul pentru amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze prețurile

Sberbank domină sectorul bancar, având peste 108 milioane de clienți. Directorul general German Gref a anunțat că banca a acordat anul trecut clienților credite de 28.700 miliarde de ruble, iar portofoliul său de împrumuturi a crescut cu 27%, la 39.400 miliarde de ruble.

În 2023, rentabilitatea capitalului propriu a urcat la 25,3%, în timp ce în trimestrul patru profitul net s-a situat la 359,7 miliarde de ruble.

"Principala surpriză o reprezintă majorarea marjei nete a dobânzilor, la 6,26% comparativ cu trimestrul trei din 2023, pe fondul creșterii solide a afacerilor", au apreciat analiștii de la Sinara Investment Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
banca
rusia