Scăderi pe Wall Street, inclusiv în rândul giganților din tehnologie

Scăderi pe Wall Street, inclusiv în rândul giganților din tehnologie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 sep 2023
Principalii indici de pe Wall Street au scăzut marți, în condițiile în care randamentele mai mari ale titlurilor de trezorerie au afectat unele dintre principalele acțiuni cu potențial de creștere, iar datele negative privind activitatea din sectorul serviciilor din China au alimentat îngrijorările legate de cererea din cea de-a doua mare economie a lumii.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a scăzut cu 0,42%, Dow Jones a pierdut 0,56%, iar Nasdaq, 0,08%.
EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a urcat la 4,23%, în timp ce randamentul titlurilor de împrumut pe doi ani a crescut la 4,928%, în așteptarea unor noi date economice în această săptămână.

Principalele acțiuni legate de tehnologie, precum Apple, Amazon  și Alphabet au pierdut între 0,4% și 1,2%.

"O parte din motivul pentru care acțiunile se luptă să avanseze este că ratele dobânzilor continuă să crească și oferă o alternativă bună la acțiuni", a declarat Paul Nolte,responsabil de strategie la Murphy & Sylvest Wealth Management, citat de Reuters.
 
În contextul în care prețurile petrolului american au crescut marți, Nolte a citat, de asemenea, recenta creștere a prețurilor petrolului ca fiind un obstacol în calea eforturilor Fed de a readuce inflația la 2%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
china