Tranzacții la bursă de peste 40 milioane lei pe acțiunile Băncii Transilvania

Tranzacții la bursă de peste 40 milioane lei pe acțiunile Băncii Transilvania
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 oct 2021

Deși indicii principali de la BVB au avut deviații minore față nivelurile de referință, sesiunea a fost bună prin prisma lichidității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange am consemnat o ședință de reveniri puternice, care a influențat favorabil activele de risc la nivel mondial. După cum bursa românească nu s-a corectat agresiv la valul de vânzări din America, la fel recuperarea de astăzi nu s-a transpus la București într-o sesiune „verde”.

Din punctul de vedere al direcției, piața a fost anemică, cu fluctuații reduse ale indicilor și închideri divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni. Sub acest aspect, bursa s-a arătat imună la știrea căderii guvernului condus de Florin Cîțu după votul din Parlament în favoarea moțiunii de cenzură.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

Aprecierile din piețele dezvoltate au adus însă o încredere a cumpărătorilor, iar aceasta s-a văzut în primul rând la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 77,42 milioane lei (15,64 milioane euro), asigurat, totuși, în proporție de peste jumătate de activitatea pe un singur emitent.

În piața deal a fost efectuat un transfer special cu 10,00 milioane acțiuni Banca Transilvania (TLV), valoarea schimbului ridicându-se la 26,30 milioane lei, și pe același simbol s-a înregistrat și cele mai mari tranzacții din piața reglementată, de 14,64 milioane lei. Cotația s-a retras cu 0,38%, până la prețul de 2,6150 lei/acțiune unde cea mai mare instituție de credit din România are o capitalizare bursieră de 16,50 miliarde lei (3,33 miliarde euro).

Volvo listează Polestar pe bursă, cu o evaluare de 20 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Volvo listează Polestar pe bursă, cu o evaluare de 20 de miliarde de dolari

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 18,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,31 milioane lei. Aceeași neclintire a fost și la nivelul principalilor indici. Indicii BET Plus și BET-XT au urcat fiecare cu câte 0,01% și indicele reprezentativ BET a avansat, de asemenea, marginal, cu 0,02%, până la nivelul de 12.613,43 puncte.

Tranzacții la bursă de peste 40 milioane lei pe acțiunile Băncii Transilvania

Indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,38%, până la nivelul de 53.216,46 puncte, într-o zi în care cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,89%, până la prețul de 1,8200 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,56 milioane lei.

Pe al 2-lea rulaj al pieței, de 8,06 milioane lei, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au câștigat 0,32%, până la prețul de 1,2560 lei/acțiune. De asemenea, motor al creșterilor care au adus bursa pe noi maxime la prima parte a acestei toamne, titlurile MedLife (M) s-au apreciat cu 0,26%, până la prețul de 19,40 lei/acțiune, pe transferuri de 1,96 milioane lei.

CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă

Indicele energetic BET-NG a pierdut 0,34%, deși cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP) a adăugat 0,11% capitalizării bursiere, prețul de închidere al titlurilor sale fiind de 0,4630 lei/acțiune într-o sesiune în care au cumulat tranzacții de 3,98 milioane lei. Pe același segment de piață, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au staționat la prețul de 35,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,97 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,13%, până la prețul de 37,45 lei/acțiune, pe o activitate de 1,22 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast