Ședință verde pe bursele americane. Nike - avans de peste 12%

Ședință verde pe bursele americane. Nike - avans de peste 12%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 dec 2022
Indicele american S&P 500 a crescut miercuri pentru a doua zi  rând, în timp ce Nasdaq 100, bazat puternic pe tehnologie, a pus capăt unei scăderi de cinci zile. Ambii indici au avut cel mai mare avans de la sfârșitul lunii noiembrie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a urcat cu 1,49%, Dow Jones a crescut cu 1,6%, iar Nasdaq 100, cu 1,48%. Nasdaq Composite, mai larg, a crescut cu 1,54%.
 
Rezultatele FedEx și Nike, care care au depășit estimările Wall Street, au oferit o gură de aer acțiunilor americane, lovite de la tonul pesimist al Rezervei Federale de săptămâna trecută. În aceste condiții, Nike a închis în creștere puternică, de peste 12%. Revenirea este atribuită, de asemenea, așa-numitului "Santa rally" din preajma Sărbătorilor.
Economia României a crescut în 2021 cu 5,8%, comparativ cu anul 2020 CITEȘTE ȘI Economia României a crescut în 2021 cu 5,8%, comparativ cu anul 2020

Traderii au analizat, de asemenea, noile date economice, care indică faptul că majorările persistente ale dobânzilor de către Fed își îndeplinesc scopul, lucru observat prin încetinirea economiei, dar o recesiune ar putea fi încă la distanță. În timp ce vânzările de locuințe au scăzut pentru a zecea lună consecutiv în noiembrie, încrederea consumatorilor americani a crescut mai mult decât se preconiza, ajungând la cel mai ridicat nivel din aprilie, pe măsură ce inflația s-a atenuat.

Micron Technology, cel mai mare producător american de cipuri de memorie, a raportat rezultatele financiare după închiderea piețelor. Compania a oferit o perspectivă slabă privind veniturile pentru perioada actuală și a declarat că își va reduce forța de muncă cu aproximativ 10% în următorul an. Acțiunile au piredut 2,3% after-hours, după o ședință verde.
 
Investitorii așteaptă date suplimentare în această săptămână. Produsul intern brut din al treilea trimestru va fi probabil revizuit în scădere în comunicatul de astăzi și ar putea fi în stagnare în trimestrul al patrulea, a declarat Bill Adams, economist șef al Comerica Bank, citat de Bloomberg. Vineri, investitorii așteaptă mai multe informații despre cheltuielile de consum.
 
"Vom urmări dacă cheltuielile și veniturile rezistă în fața inflației", a adăugat David Donabedian, director de investiții la CIBC Private Wealth US, citat de publicația americană. 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
nike
fedex
recesiune
economia americana
sua
nasdaq