Șefa Rezervei Federale americane, Janet Yellen, pare să fi ieșit din cursa pentru un nou mandat la conducerea instituției

Șefa Rezervei Federale americane, Janet Yellen, pare să fi ieșit din cursa pentru un nou mandat la conducerea instituției
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2017

Președintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Janet Yellen, pare să fi ieșit din cursa pentru obținerea unui nou mandat la conducerea instituției, potrivit informațiilor apărute în două publicații americane, citate de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei surse citate de Washington Post au afirmat că președintele american Donald Trump a restrâns căutarea unui înlocuitor al lui Yellen la guvernatorul Fed Jerome Powell și la un economist al Stanford University, John Taylor, scrie News.ro.

Publicația Politico a relatat la rândul ei, citând o persoană care discută regulat cu Trump, că Powell și Taylor sunt singurii finaliști.

Trump a sugerat miercuri că se îndepărtează de Yellen, al cărei mandat se va încheia  pe 1 februarie 2018, el explicând că vrea să își pună amprenta pe banca centrală.

Firmele nu vor mai putea fi cercetate penal fără probe materiale în caz de fraudă pe lanțul de TVA. Vor fi confiscate însă inclusiv avioanele celor care fac evaziune la bunuri accizabile CITEȘTE ȘI Firmele nu vor mai putea fi cercetate penal fără probe materiale în caz de fraudă pe lanțul de TVA. Vor fi confiscate însă inclusiv avioanele celor care fac evaziune la bunuri accizabile

Între persoanele percepute, încă din vară, drept candidate la conducerea Fed s-au mai aflat Gary Cohn, consilier economic al președintelui Trump, și Kevin Warsh, fost guvernator la Fed.

Trump nu a luat însă o decizie finală și ar putea să se răzgândească, a declarat Ian Katz, analist la firma Capital Alpha.

Dintre cei doi, Taylor ar putea să fie într-un ușor avantaj, pentru că are sprijinul republicanilor din Congres și reprezintă un nou curent apărut în banca centrală, a arătat Greg Valliere, analist la Horizon Investments.

Taylor a susținut ca Fed să urmeze o politică mai strictă, fiind în asentimentul republicanilor din Congres, care nu au fost niciodată mulțumiți de programul uriaș de achiziții de active al Fed, pus în practic după criza financiară.

Alți analiști au spus că Powell ar fi preferat de Trump. O majoritate strânsă dintre economiștii intervievați recent de Reuters anticipează că Powell va  obține nominalizarea. El este văzut ca un continuator al politicii graduale și precaute a lui Yellen de înăsprire a politicii monetare, preferată de investitori. Și, în calitate de membru al principalului curent republican, Powell este considerat drept un apropiat al politicii Casei Albe în privința dereglementării.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
janet yellen