Șeful Deutsche Bank dezminte speculațiile legate de o posibilă preluare. Acțiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scăzut la un nivel record

Șeful Deutsche Bank dezminte speculațiile legate de o posibilă preluare. Acțiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scăzut la un nivel record
scris 3 dec 2018

Deutsche Bank nu se confruntă cu riscul unei preluări, a afirmat directorul general Christian Sewing, după ce acțiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scăzut la un nivel record, transmite Reuters.

Speculațiile privind o posibilă preluare au continuat chiar dacă banca a dezmințit aceste zvonuri în septembrie, când presa anunța o posibilă alianță cu banca elvețiană UBS sau cu rivala germană Commerzbank, scrie Agerpres.

Fostul primar al orașului New York, miliardarul Bloomberg, va dona 50 de milioane de dolari pentru 10 state CITEȘTE ȘI Fostul primar al orașului New York, miliardarul Bloomberg, va dona 50 de milioane de dolari pentru 10 state

"Nu am niciun fel de indicii în legătură cu o preluare. Suntem în grafic să înregistrăm primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problemă de timp până când progresele înregistrate de bancă se vor reflecta în prețul acțiunilor", a afirmat duminică Christian Sewing, într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag.

Profit.ro a relatat joi că Procuratura germană a declanșat percheziții la sediul central din Frankfurt al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, acțiunea fiind parte a unei anchete legate de spălarea de bani. La percheziții au participat circa 170 de procurori și inspectori fiscali, cercetările vizând numeroși angajați, dintre care două persoane care încă lucreză la Deutsche Bank.

Deutsche Bank este suspectată că a ajutat circa 900 de clienți să înființeze firme paravan în paradisuri fiscale, contribuind la spălarea a peste 300 de milioane de euro, informațiile fiind extrase din așa-numitele "Panama Papers".

Totodată, Deutsche Bank a admis că a avut legături cu Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, implicată într-un scandal major legat de spălarea de bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
christian sewing