Serviciul de transfer criptomonede prin SMS CoinText a fost lansat în România

Serviciul de transfer criptomonede prin SMS CoinText a fost lansat în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 oct 2018

CoinText.io, un serviciu de transfer rapid de criptomonede prin SMS, s-a extins pe patru noi piețe din America de Sud și Europa, inclusiv în România, unde utilizatorii pot trimite și primi Bitcoin Cash cu ajutorul telefonului mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pe lângă România, CoinText a fost lansat în Brazilia, Polonia și Croația, ajungând la o arie de acoperire de 29 de țări.  

Serviciul funcționează pe orice tip de telefon mobil și nu necesită instalarea unei aplicații și nici conexiune la internet. Un nou portofel digital este creat automat atunci când utilizatorul primește fonduri prin SMS.

Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro CITEȘTE ȘI Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro

CoinText nu deține și nu stochează fonduri, transferurile fiind executate instant în blockchainul Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash, a patra cea mai importantă criptomonedă, cu o capitalizare de aproape 7,7 miliarde de dolari, se deprecia cu peste 2% în jurul prânzului marți, până la prețul de 435,30 dolari pe unitate, pe fondul unui declin generalizat la nivelul pieței.    

“Dacă poți trimite un mesaj text, atunci poți trimite Bitcoin Cash prietenilor sau poți cheltui criptomonedele oriunde sunt acceptate (…). Adăugarea Poloniei, Croației și României ne aduce mai aproape de obiectivul de a conecta întreg continentul european”, spune Vin Armani, fondatorul și directorul de tehnologie al CoinText.

Potrivit lui Armani, ținta companiei pentru finele acestui an este să permită tuturor celor peste 700 milioane de europeni “să își trimită fonduri prin telefon unii altora în schimbul câtorva cenți”.

CoinText percepe un comision de 10 Satoshi (0,0000001 BCH, sau 0,05 dolari) per bait (octet) la trimiterea de mesaje text, indiferent de valoarea transferului.

Software SMS, compania din spatele serviciului CoinText, are sediul în Dallas, Texas și operațiuni în 29 de țări.

Pe lângă transferuri de Bitcoin Cash, criptomonedă desprinsă din Bitcoin la jumătatea anului trecut, compania furnizează și servicii de transfer Dash și Litecoin (LTC), momentan doar pe piețele din America de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
cointext
transfer criptomonede
sms
mesaje text
lansare
extindere
bitcoin cash