Tatăl Simonei Halep a încheiat o înțelegere cu Fiscul și va plăti datoria firmei sale până în 2018

Tatăl Simonei Halep a încheiat o înțelegere cu Fiscul și va plăti datoria firmei sale până în 2018

Stere Halep primește un trofeu din partea Simonei. Sursa foto: Agerpres

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 oct 2015

Tatăl jucătoarei de tenis Simona Halep, Stere Halep, a încheiat o înțelegere cu Fiscul prin care, conform informațiilor Profit.ro, a eșalonat la plată pe cinci ani, până în 2018, datoriile bugetare ale firmei de produse lactate Lacto Mony, în cuantum de 225.770 lei. Fiscul își menține însă sechestrul pe un activ al firmei, până la achitarea integrală a datoriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform înțelegerii încheiate, în 2013, de Halep tatăl, datoria firmei, cu sediul în Constanța, trebuie achitată până în luna aprilie 2018, simultan cu plata obligațiilor fiscale lunare.

De la data acordării eșalonării la plată, firma a respectat graficul de eșalonare și a achitat la scadență și obligațiile curente.

La momentul înțelegerii cu ANAF, Serviciul Fiscal Orășenesc Hârșova a pus sechestru pe spațiul în care firma prepară produsele lactate, în suprafață de 852 metri pătrați. Sechestrul este menținut până când firma va achita integral datoria eșalonată.

Fiscul instituise sechestru și pe mașinile firmei, un Mercedes Benz, un Audi A6, un Seat și o autoutilitară Fiat Ducato, care a fost însă ridicat după achitarea unei părți din obligații.

În luna septembrie, Stere Halep era citat în presă spunând că a renunțat la afacere și că firma are un alt administrator.

La Registrul Comerțului, datele actualizate la 19 octombrie relevă că firma are, într-adevăr, un administrator numit în luna martie a acestui an, în vârstă de doar 27 de ani, născut în Tulcea, dar că le aparține în continuare lui Stere Halep (care deține 90% din părțile sociale) și Sultanei Halep (10%), mama Simonei Halep.

În 2013, firma a înregistrat pierderi de 39.000 de lei, care au urcat anul trecut la 222.000 de lei.

Stere Halep mai deține un restaurant în Constanța, după ce anterior a deschis o firmă specializată în vopsirea blănurilor, radiată între timp.

De-a lungul carierei în tenis, Simona Halep a câștigat, conform datelor actuale ale WTA, un total de 10,17 milioane de dolari, ocupând din punct de vedere financiar locul 34 în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis.

viewscnt
Afla mai multe despre
halep
tata
firma
fisc
anaf