Telegram Group, o companie fondată de un rus auto-exilat, care vrea să își creeze propria monedă virtuală, a atras 1,7 miliarde dolari

Telegram Group, o companie fondată de un rus auto-exilat, care vrea să își creeze propria monedă virtuală, a atras 1,7 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2018

Telegram Group, o aplicație de mesagerie criptată care vrea să își creeze propria monedă virtuală bazată pe tehnologia blockchain, și-a majorat fondurile atrase printr-o ofertă inițială în aceasta la 1,7 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania înregistrată în Insulele Virgine a obținut în martie 850 de milioane de dolari de la 94 de investitori interesați de noua criptomonedă, pe lângă alte 850 de milioane de dolari atrase în februarie, cu care a înregistrat atunci un record mondial, și ”ar putea să mai lanseze mai multe astfel de oferte”, potrivit unui document depus la Comisia americană de specialitate, arată news.

”Atragerea sumei planificate este un succes pentru Telegram, având în vedere că declinul Bitcoin din ultimele săptămâni i-a făcut pe investitori mai precauți față de plasamentele în monede digitale”, a declarat Ghenadi Ziliaev, fost director la Templeton Emerging Markets Group în Rusia, care investește în prezent în monede virtuale și oferte inițiale în acestea.

Telegram Group, fondată de Pavel Durov, un rus auto-exilat, intenționează să folosească fondurile atrase pentru a dezvolta blockchain-ul Telegram Open Network, care include moneda virtuală Gram.

FOTO BNR lansează în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării CITEȘTE ȘI FOTO BNR lansează în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Obiectivul Telegram este ca prin acest blockchain să asigure tranzacții mai rapide decât blockchain-urile Bitcoin și Ethereum și ar putea dori să concureze cu Visa și Mastercard, potrivit documentelor Telegram.

Telegram a confirmat totodată că joi a înregistrat probleme de conectare în Europa și în fosta Uniunea Sovietică, pe care le-a atribuit operatorului centrului de date.

În Rusia, Telegram riscă să îi fie blocată activitatea, după ce a refuzat să pună la dispoziția Serviciului Federal de Securitate cheile de criptare, așa cum prevede legislația anti-terorism.

În 2013, Pavel Durov a înființat, împreună cu fratele său Nikolai, matematician, o aplicație de mesagerie criptată care are în prezent 200 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care provin din Iran până în Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain
moneda