Termenul limită al guvernului SUA de a ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari ar putea veni mai devreme decât se aștepta

Termenul limită al guvernului SUA de a ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari ar putea veni mai devreme decât se aștepta
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2023

Termenul limită al guvernului SUA de a ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari ar putea veni mai devreme decât se aștepta, mărind probabilitatea unei extinderi a limitei datoriei pe termen scurt, au declarat analiști citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit analiștilor Goldman Sachs, colectările slabe ale impozitelor până în aprilie indică o probabilitate mai mare ca așa-numita ”dată X”, când guvernul nu mai poate plăti toate facturile, să fie atinsă în prima jumătate a lunii iunie, scrie News.ro.

Anonimizarea averilor celor cu funcții sau demnități de stat - interzisă. Peste 71.000 de șefi de companii naționale sau locale solicitaseră până în octombrie anonimizarea câștigurilor CITEȘTE ȘI Anonimizarea averilor celor cu funcții sau demnități de stat - interzisă. Peste 71.000 de șefi de companii naționale sau locale solicitaseră până în octombrie anonimizarea câștigurilor

Analiștii de la Citi au spus că se așteaptă la un acord pe termen scurt în iunie sau iulie.

Departamentul de Trezorerie a avertizat că guvernul federal ar putea ajunge la momentul în care nu își va mai putea îndeplini obligațiile financiare încă din 5 iunie, în timp ce Biroul pentru Buget al Congresului, nepartizan, a estimat că acel moment va veni undeva între iulie și septembrie.

Între timp, luni, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Kevin McCarthy, a subliniat reducerile de cheltuieli pe care colegii săi republicani le-ar cere în schimbul votului pentru creșterea limitei datoriei.

Plafonul a fost din nou în centrul atenției marți, în așa-numita Zi a Impozitelor, când urmează să fie depuse declarații fiscale individuale, ceea ce înseamnă că Trezoreria va ști în curând mărimea încasărilor sale.

”Pe măsură ce termenul limită al datoriilor intră în atenție mai bine, cu date suplimentare privind încasările fiscale, ne așteptăm să vedem o evaluare oarecum mai mare a riscurilor de limitare a datoriei pe piețele financiare”, au spus analiștii Goldman Sachs într-o notă.

Randamentul titlurilor de Trezorerie ale SUA pe termen de 2 luni a crescut marți la cel mai înalt nivel din 2018, pe măsură ce îngrijorarea cu privire la plafonul datoriei SUA și probabilitatea unei alte creșteri a ratei dobânzii s-au impus.

Costul asigurării datoriei SUA împotriva neîndeplinirii obligațiilor pentru un an a fost de luni la aproximativ 0,95 de puncte procentuale, conform datelor Refinitiv - cu mult peste nivelurile din 2011, când un impas legat de plafonul datoriei a declanșat prima retrogradare a ratingului de credit al guvernului SUA.

Goldman Sachs a estimat că Trezoreria își va epuiza numerarul și capacitatea de împrumut de la începutul sau mijlocul lunii august, dar a spus că veniturile fiscale slabe din aprilie ar putea avansa termenul limită.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
datorie
dolari