Trans Sped și BCR consolidează serviciile de digital banking

Trans Sped și BCR consolidează serviciile de digital banking
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 apr 2024

Trans Sped, lider în soluții de transformare digitală, emitent de certificate digitale de semnături electronice calificate, a finalizat  împreună cu Banca Comercială Română (BCR) implementarea unuia dintre cele mai ample și mai complexe fluxuri de  digitalizare de pe piața din Romania a serviciilor de digital banking. Astfel, Trans Sped  a pus la dispoziție un proces integrat al fluxului, de la momentul identificării clientului în vederea semnării electronice a contractelor bancare printr-un certificat digital, până la semnarea efectivă a documentelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, un pas esențial îl constituie corelarea acestui flux cu arhivarea electronică pe termen lung, în conformitate cu legislația națională și europeană, garantând validitatea si păstrarea valorii juridice a documentului.

Importanța acestui proiect este cu atât mai mare, cu cât BCR a reușit implementarea celor mai multe fluxuri digitale aferente produselor și serviciilor bancare oferite atât clienților persoane fizice, cât și clienților persoane juridice.

Utilizatorii pot să acceseze numeroase produse și servicii bancare într-un mod simplu și confortabil, din fața telefonului sau a calculatorului, fără să fie nevoie să se deplaseze la bancă. Prin intermediul soluțiilor oferite de Trans Sped, întregul proces este integrat simplu si rapid în cadrul ecosistemului digital George, oferind un proces de calitate și eficient clienților băncii. 

Ne bucură faptul că parteneriatul nostru cu BCR, început încă din 2004, produce în continuare rezultate de referință pe piața românească. După multe inovații și multe premiere pe care le-am realizat împreună, facem în continuare pionierat în digital banking. Integrarea certificatelor calificate Trans Sped în ecosistemul George BCR aduce beneficii clienților băncii, facilitându-le accesul la produsele și serviciile oferite și îmbunătățindu-le experiența în procesul de obținere a acestora. Este, de asemenea, și o dovadă a angajamentului nostru față de parteneri în ceea ce privește inovația și excelența, angajament pe care îl onorăm de fiecare dată” a declarat Alexandru Avram, Director Vânzări Trans Sped

În 2024, peste 80% dintre produsele achiziționate de clienții BCR au fost accesate exclusiv prin intermediul aplicației George, 100% digital. Alături de partenerii noștri de la Trans Sped, ne perfecționăm în permanență serviciile digitale oferite clienților noștri în cadrul ecosistemului George. Experiența pe care le-o oferim este foarte importantă pentru noi, așadar, prin implementarea serviciului de semnătură electronică calificată integrată nativ în ecosistemul George și furnizată prin intermediul Trans Sped, viteza și experiența în utilizarea fluxurilor digitale au crescut semnificativ”, a declarat Cristian Mustata, Director Executiv Adjunct, Distributie Retail BCR

Parteneriatul solid dintre Trans Sped și BCR, început în 2004, a pus bazele unor inițiative inovatoare în evoluția digitală pe piața bancară din România. Acest parteneriat a făcut posibilă o serie de reușite de-a lungul ultimilor 20 de ani, printre care introducerea semnăturii electronice calificate, a identificării video, a primelor fluxuri digitale complete, a soluțiilor de arhivare electronică și multe alte inovații care au servit drept reper în piață.

Trans Sped este o companie românească specializată în servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare și automatizare a proceselor. Compania oferă soluții inovatoare bazate pe certificate digitale pentru semnături electronice calificate, avansate și simple, precum și mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate și soluții de arhivare electronică conforme cu legislația națională și europeană.

Trans Sped este prima companie din România care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud și primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere certificat conform Regulamentului eIDAS. De asemenea, este prima companie locală care a obținut avizul Autorității. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) și sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, asigurând recunoașterea lor de către instituții, companii și organisme publice sau private din SUA și UE.

Ca membru al SAFE Identity, ETSI și consorțiului Cloud Signature, Trans Sped contribuie activ la dezvoltarea standardelor internaționale în domeniu. Prin soluțiile sale, Trans Sped susține companii din diverse industrii, precum farmaceutică, biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilități, retail și automotive, în procesul de digitalizare și optimizare a eficienței operaționale la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
trans sped
digital banking
bcr