UBS este judecată în Franța pentru fraudă fiscală, riscând o amendă de până la 5 miliarde de euro

UBS este judecată în Franța pentru fraudă fiscală, riscând o amendă de până la 5 miliarde de euro
scris 8 oct 2018

UBS, cea mai mare bancă din Elveția, divizia sa franceză și șase direcctori de rang înalt sunt judecați în Franța începând de luni sub acuzația că au ajutat clienți bogați să evite plata taxelor în această țară, riscând amenzi de până la 5 miliarde de euro, transmite Reuters.

După o investigație care a durat mai mulți ani și eșuarea negocierilor pentru un acord în afara justiției, UBS este acuzată de fraudă fiscală în formă agravată și spălare de bani, precum și de atragerea ilegală de clienți în Franța, scrie News.ro.

Banca intenționează să se apere în justiție.

FOTO Vila Basarab de la Cozia, în stil neoromânesc cu influențe art nouveau, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 80.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Vila Basarab de la Cozia, în stil neoromânesc cu influențe art nouveau, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 80.000 de euro

”După peste șase ani de proceduri legale, vom avea în sfârșit oportunitatea să răspundem la acuzații deseori nefondate”, a anunțat vineri banca elvețiană.

UBS a devenit mai riguroasă în practicile sale de afaceri după criza financiară din 2008, o serie de scandaluri care au afectat unele dintre cele mai mari banci din lume și impunerea unor reglementări mai stricte de către autoritățile de reglementare, potrivit analiștilor.

Procesul din Franța urmează unui proces  judiciar similar din Statele Unite, în urma căruia UBS a acceptat plata a 780 de milioane de dolari, în urma unui acord. În Germania, UBS a convenit în 2014 plata unei amenzi de 300 de milioane de euro.

În timpul investigației din Franța, UBS a refuzat un acord în care autoritățile au propus plata unei amenzi de 1,1 miliarde de euro. Suma corespunde unei cauțiuni plătită deja de UBS, potrivit unor surse judiciare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
frauda fiscala