UBS va taxa clienții pentru conturile care depășesc 1 milion de euro

UBS va taxa clienții pentru conturile care depășesc 1 milion de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2017

UBS, cea mai mare companie de administrare a averilor din lume, va impune clienților un comision de 0,6% pentru conturile în valoare de peste 1 milion de euro, alăturându-se altor instituții financiare care transferă clienților impactul dobânzilor negative din zona euro, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clienții băncii elvețiene au fost informați despre introducerea comisionului prin intermediul unei scrisori obținute de Bloomberg, iar UBS a confirmat informația, scrie News.ro.

”Comisionul reflectă costurile provocate de dobânzile extraordinar de scăzute din zona euro și reglementările tot mai multe referitoare la lichidități”, explică scrisoare UBS.

Clienții care nu vor accepta condițiile vor trebui să informeze UBS și să își închidă conturile până la sfârșitul lunii aprilie.

Banca Centrală Europeană (BCE) încearcă să susțină economia zonei euro prin taxarea băncilor care își păstrează banii în conturi overnight la BCE, în loc să îi împrumute sau să îi investească, și prin achiziția de obligațiuni, pentru a reduce costurile de împrumut ale companiilor.

Unele bănci au început din 2014 să impună comisioane clienților pentru depozitele mari în euro, transferând în acest fel asupra lor comisioanele impuse de BCE, în loc să le plătească dobânzi.

ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari CITEȘTE ȘI ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari

UBS transferase deja dobânzile negative celor mai bogați clienți și unora dintre clienții instituționali din Elveția, unde banca centrală a menținut recent dobânda la depozitele la vedere la -0,75%, pentru a reduce presiunile de apreciere a francului elvețian.

Noul comision introdus de UBS va fi calculat și perceput zilnic și va aplicat pe suma cumulată din conturile multiple ale unui singur client.

O altă companie elvețiană de administrare a activelor, Julius Baer Group, aplică selectiv comisioane clienților, a anunțat banca la prezentarea rezultatelor financiare pentru trimestrul patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs