Moody’s a îmbunătățit ratingul Raiffeisen Bank International cu o treaptă, la nivelul Baa1

Moody’s a îmbunătățit ratingul Raiffeisen Bank International cu o treaptă, la nivelul Baa1
scris 22 mar 2017

Moody's Investors Service a îmbunătățit ratingul Raiffeisen Bank International (RBI) pentru împrumuturile pe termen lung și depozite cu o treaptă, de la nivelul Baa2 la Baa1, în timp ce perspectiva acestuiaa fost revizuită de la pozitivă la stabilă, după fuziunea cu Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB).

Ratingul individual (baseline credit assessment – BCA) a fost îmbunătățit de la ba3 la ba2, ratingul BCA ajustat (care include posibilul sprijin din partea afiliatelor) de la ba2 la ba1, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară, scrie News.ro.

Moody's a luat măsurile în urma fiziunii RBI și RZB, care a intrat în vigoare pe 18 martie. Prin fuziune, RBI își asumă activele și obligațiile financiare ale RZB, iar RZB este dizolvată.

ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari CITEȘTE ȘI ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari

Îmbunătățirea ratingurilor este susținută de consolidarea continuă a fundamentelor de credit ale RBI, iar perspectiva stabilă reflectă așteptările Moody's ca bancă să își poată susține soliditatea financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international
moody’s