Ucraina și deținătorii de obligațiuni nu au ajuns la un acord privind restructurarea datoriei de 20 miliarde de dolari

Ucraina și deținătorii de obligațiuni nu au ajuns la un acord privind restructurarea datoriei de 20 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Ucraina nu a reușit în timpul discuțiilor oficiale să ajungă la un acord cu deținătorii de obligațiuni pentru restructurarea datoriei internaționale de aproximativ 20 de miliarde de dolari, sporind perspectiva intrării țării în incapacitate de plată, transmite Reuters.

Kievul este presat de timp să ajungă la un acord de restructurare a datoriei până la finalul lunii august, când se încheie un moratoriu de doi ani pe plăți pe care deținătorii de obligațiuni l-au acordat Ucrainei la începutul războiului, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Mihaela Pană, Cushman & Wakefield Echinox: Sunt semne că lucrurile sunt mai bune decât anul trecut. Interesant, este un număr foarte mare de solicitări din partea chiriașilor de a-și cumpăra propriul CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Mihaela Pană, Cushman & Wakefield Echinox: Sunt semne că lucrurile sunt mai bune decât anul trecut. Interesant, este un număr foarte mare de solicitări din partea chiriașilor de a-și cumpăra propriul
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Timp de aproape două săptămâni Ucraina a avut discuții oficiale cu deținătorii de obligațiuni, încercând restructurarea datoriei pentru a-și recâștiga accesul pe piețele internaționale de capital, în timp ce caută să îndeplinească cerințele Fondului Monetar Internațional (FMI) privind restructurarea.

Totuși, propunerea Guvernului și contra-propunerea deținătorilor de obligațiuni arată mari disparități între ceea ce se așteaptă părțile să arate restructurarea.

"Deși Ucraina și Comitetul ad-hoc creditorilor nu au ajuns la un acord privind condițiile restructurării în timpul perioadei de consultări, Ucraina și Comitetul vor continua discuțiile angajante și constructive prin consilierii lor. Guvernul va continua de asemenea discuțiile bilaterale cu alți investitori pentru a ajunge la un acord de principiu cât mai curând posibil", au precizat într-un comunicat autoritățile de la Kiev.

Ucraina este interesată să aibă acces pe piețele de capital și va trebui să emită obligațiuni în cadrul restructurării datoriei, dar ar putea de asemenea să strângă finanțare prin vânzarea de obligațiuni garantate. Această soluție ar permite partenerilor internaționali să furnizeze garanții pentru noile bonduri, într-un mod similar obligațiunilor Brady care au fost emise de țările din America Latină la finele anilor 1980 și care au fost garantate cu obligațiuni americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
datorie