ULTIMA ORĂ DOCUMENT UiPath a publicat prospectul în vederea listării pe bursa de la New York

ULTIMA ORĂ DOCUMENT UiPath a publicat prospectul în vederea listării pe bursa de la New York

Daniel Dines

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 mar 2021

UiPath, “unicornul” fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, ajuns recent la o evaluare de 35 miliarde de dolari, a publicat prospectul în vederea listării acțiunilor pe bursa de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Acțiunile companiei vor fi tranzacționate sub simbolul “PATH”. 

Accel este cel mai mare investitor, cu o deținere de 28%, dar directorul general Daniel Dines nu a cedat nimic din control, având 91% din acțiunile cu drept de vot și o participație totală de 30%. 

ULTIMA ORĂ DOCUMENT UiPath a publicat prospectul în vederea listării pe bursa de la New York

ULTIMA ORĂ DOCUMENT UiPath a publicat prospectul în vederea listării pe bursa de la New York

Potrivit prospectului, UiPath vrea să atragă până la 1 miliard de dolari în cadrul ofertei publice inițiale, suma exactă urmând să fie anunțată după stabilirea termenilor. Veniturile obținute vor fi folosite în scopuri general corporative, inclusiv pentru finanțarea unor potențiale achiziții.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Documentul poate fi văzut AICI

UiPath a lansat procedurile de listare în decembrie anul trecut, anunțând la acel moment că a depus, în mod confidențial, un proiect de declarație de înregistrare la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC). 

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Luna trecută, startup-ul fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras o finanțare de 750 milioane de la investitori existenți la o evaluare post-operațiune de 35 miliarde de dolari.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Noua evaluare a propulsat compania pe locul 5 în clasamentul celor mai valoroși "unicorni" (companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari). Între timp, UiPath a coborât o poziție în top, fiind depășită de startup-ul american Instacart, evaluat recent la 39 miliarde de dolari. 

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

Compania a obținut venituri de 607,6 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, în creștere cu 81% raportat la anul fiscal precedent. Pierderile s-au redus de la aproape 520 milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath ipo
listare actiuni
oferta publica initiala
bursa de la new york
daniel dines