Uniunea Europeană relansează proiectul de consolidare a pieței bancare europene

Uniunea Europeană relansează proiectul de consolidare a pieței bancare europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Un plan mult întârziat de consolidare a pieței bancare europene printr-un sistem unificat de garantare a depozitelor a revenit marți pe agenda liderilor Uniunii Europene (UE), informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Eurogrupului, irlandezul Paschal Donohoe, a prezentat miniștrilor de finanțe o foaie de parcurs pentru relansarea acestui proiect care să finalizeze în cele din urmă uniunea bancară creată în 2012, în urma crizei financiare, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV: Claudiu Năsui, despre taxa pe care firmele ar urma o plătească camerelor de comerț, pentru promovare, anunțată în premieră de Profit.ro: Este o taxă de șmecher CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV: Claudiu Năsui, despre taxa pe care firmele ar urma o plătească camerelor de comerț, pentru promovare, anunțată în premieră de Profit.ro: Este o taxă de șmecher

Uniunea bancară a plasat în special supravegherea celor mai mari bănci din UE sub responsabilitatea Băncii Centrale Europene (BCE).

Proiectul Sistemului european de garantare a depozitelor (EDIS), inspirat din Statele Unite, ar urma să protejeze mai bine băncile în caz de criză, deoarece clienții lor, asigurați că nu își vor pierde banii, ar evita să se grăbească la ghișee pentru a-și retrage economiile.

În prezent, depozitele persoanelor fizice sunt asigurate până la 100.000 de euro în UE ca urmare a finanțării din rețelele bancare naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
uniunea europeana