Valul de optimism de pe bursele europene, întrerupt de incertitudinile legate de dezoltarea unui vaccin împotriva Covid-19

Valul de optimism de pe bursele europene, întrerupt de incertitudinile legate de dezoltarea unui vaccin împotriva Covid-19
scris 13 oct 2020

Bursele europene scad marți de la maximul ultimelor 5 săptămâni, după ce Johnson & Johnson a anunțat suspendarea testelor clinice pentru vaccinul pe care compania îl dezvoltă împotriva Covid-19.

Indicele Stoxx 600 era în scădere cu 0,15% în jurul orei 13:30 (ora României). În prima parte a ședinței de tranzacționare, indicele paneuropean a înregistrat un declin de până la 0,6% față de luni, după ce, în prima ședință a săptămânii, a urcat la maximul ultimlor 5 săptămâni.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris scade cu 0,32%, FTSE 100 (Londra) este în stagnare, iar DAX (Frankfurt) pierde 0,48%.

Guvernul a împrumutat 1 miliard de lei prin două licitații în piața internă CITEȘTE ȘI Guvernul a împrumutat 1 miliard de lei prin două licitații în piața internă

"Valul de vânzări nu e atât de puternic având în vedere că această situație nu este o premieră, și, dat fiind că există numeroase vaccinuri în dezvoltare, este posibil ca acest pas înapoi să nu fie văzut ca ceva atât de grav", spune Stephen Innes, analist la Axi, citat de Reuters.

Compania Johnson & Johnson a suspendat studiile clinice pentru un vaccin împotriva Covid-19 după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, informează NBC. Anunțul a venit la câteva săptămâni după ce J&J a anunțat că se află în faza finală cu testarea vaccinului-candidat.

O astfel de pauză nu este neobișnuită în cazul studiilor pentru vaccinuri. Luna trecută, Oxford și AstraZeneca s-au confruntat cu o situație similară.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
burse europene
stoxx 600
actiuni europene
j&j
vaccin covid
covid-19