VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul "Made in Romania"; taximetristul îmi spune că nu mai producem piulițe cum făceam odată

VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul "Made in Romania"; taximetristul îmi spune că nu mai producem piulițe cum făceam odată
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2016

Guvernul va începe să promoveze conceptul "Made in Romania", pentru a reduce deficitul de imagine extrem de puternic al țării și a explica inclusiv românilor faptul că în România poate nu mai sunt fabricate "piulițe" ca pe vremuri, dar sunt produse piese mult mai performante pentru avioane Boeing și Airbus, a anunțat, la Profit LIVE, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, secretarul de stat Manuel Costescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Manuel Costescu este omul adus de premierul Dacian Cioloș de la Londra pentru a convinge investitorii străini să vină în România.

"Vom începe să promovăm tot mai mult conceptul de «Made in Romania», sunt produse care se creează în România, despre care omul de pe stradă niciodată nu ar fi visat că aceste produse sunt create aici. În mod anecdotic, întotdeauna când vin cu taxi-ul de la aeroport, îmi zice taximetristul că România nu mai este ce era, că făceam piulițe și acum nu mai facem...iar eu îi spun «nu, nu mai facem piulițe, facem ansambluri de Boeing, de Airbus, facem tot fuselajul și cozile de la avioane de vânătoare». Facem niște lucruri care...dacă aș reuși să conving românii că lucrurile astea se produc în România, mi-ar fi mult mai ușor să îi conving și pe străini", a spus Costescu.

El a arătat că România are un deficit de imagine destul de puternic, fiind nevoie de o strategie pentru a aduce această imagine mai aproape de realitate.

În luna februarie, Manuel Costescu, atunci director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, responsabil de relațiile băncii cu entități din sectorul public, a fost numit de către premierul Cioloș la conducerea Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, cu rang de secretar de stat.

Până la acel moment, Costescu s-a ocupat, la biroul din Londra al JP Morgan, de legăturile băncii cu instituții de stat precum bănci centrale, bănci de dezvoltare de tip Eximbank, trezorerii și agenții guvernamentale.

VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul

viewscnt
Afla mai multe despre
cotescu
manuel
investitii
piulite
live