Cioloș a adus un bancher de la JP Morgan pentru a conduce Departamentul care trebuie să atragă investiții străine

Cioloș a adus un bancher de la JP Morgan pentru a conduce Departamentul care trebuie să atragă investiții străine

Sursă foto: Kennedy School of Government, Harvard University

scris 8 feb 2016

Manuel Costescu, director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, responsabil de relațiile băncii cu entități din sectorul public, a fost numit de către premierul Dacian Cioloș la conducerea Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, cu rang de secretar de stat.

Surse oficiale au confirmat pentru Profit.ro că noul șef al Departamentului este directorul executiv al subsidiarei din Londra a băncii JP Morgan.

Până la acest moment, Costescu s-a ocupat, la biroul din Londra al JP Morgan, de legăturile băncii cu instituții de stat precum bănci centrale, bănci de dezvoltare de tip Eximbank, trezorerii și agenții guvernamentale.

Înainte de a se alătura JP Morgan, Costescu a lucrat în consultanță, cel mai recent pentru propria sa firmă din Londra, alături de soția sa. A mai lucrat pentru McKinsey, la biroul din New York al companiei, unde s-a ocupat de clienți din domeniile bancar, asset management, media și logistică. Anterior, Manuel Costescu a lucrat pentru firma americană de consultanță în energie The Brattle Group.

Costescu, în vârstă de 40 de ani, deține un MBA obținut la Sloan School of Management de la Massachusetts Institute of Technology, un master în dezvoltare internațională de la Kennedy School of Government din cadrul Universității Harvard și o diplomă în economie de la Universitatea Brandeis din Massachusetts.

Listele ANAF: Publicarea datelor pe site echivalează cu acceptul tacit privind datoriile. Urmează executarea CITEȘTE ȘI Listele ANAF: Publicarea datelor pe site echivalează cu acceptul tacit privind datoriile. Urmează executarea

Șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, a anunțat în urmă cu o săptămână, într-un interviu pentru Profit.ro, că Departamentul pentru Investiții Străine va trece în coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Costin Borc având intenția de a-l transforma într-o agenție de promovare a intereselor economice ale României.

În acest an, Departamentul a fost condus interimar de secretarul general, după ce Alexandru Năstase, consilier al fostului premier Victor Ponta, a demisionat de la conducere.

Năstase i-a succedat în funcție lui Dan Șova, care a condus acest departament având rang de ministru delegat.

Portofoliul de ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine a fost creat în decembrie 2012 pentru Dan Șova.

Ulterior, în 2014, a fost înființat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jp morgan
dacian ciolos
ministerul marilor proiecte
departamentul pentru investiții străine și parteneriat public-privat
dan sova
victor ponta