VIG a înregistrat anul trecut un avans de peste 24% al primelor brute subscrise în România, depășind 533 milioane euro

VIG a înregistrat anul trecut un avans de peste 24% al primelor brute subscrise în România, depășind 533 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2017

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat un avans de 24,4% al primelor brute subscrise anul trecut în România, față de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, acesta fiind cea mai mare creștere din cadrul grupului, după cea din țările baltice, potrivit rezultatelor financiare publicate joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În țările baltice, creșterea a fost de 136,4%, până la 140,2 milioane euro. VIG deține în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață, scrie News.ro.

”Creșterea din România a fost excepțională, atingând cel mai ridicat nivel de 24,4%, în parte ca urmare a ajustărilor pieței”, se arată în comunicat.

Profitul înainte de taxe a fost de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015. Rata netă combintă a scăzut cu 2,3 puncte procentuale, până la 100,1%.

În luna februarie a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea companiei AXA Asigurări de Viață, filială locală a gigantului AXA, de către VIG, prin intermediul subsidiarei BCR Asigurări de Viață. Tranzacția a fost anunțată în luna august a anului trecut.

Un fond de investiții din Abu Dhabi a devenit cel mai mare acționar al Unicredit, în urma majorării de capital CITEȘTE ȘI Un fond de investiții din Abu Dhabi a devenit cel mai mare acționar al Unicredit, în urma majorării de capital

La nivelul întregului grup, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 0,3% anul trecut, până la 9,051 miliarde euro.

”Primele au crescut semnificativ pe toate segmentele de business, cu excepția polițelor de asigurare de viață pe termen scurt cu plata la scadență (-19,2%)”, se arată în raport.

Profitul înainte de taxe al VIG, la nivelul întregului grup, a crescut cu 195,3%, până la 406,7 milioane euro. VIG a anunțat anul trecut că intenționează să atingă o cotă de piață pe termen mediu de cel puțin 10% pe piețele din Serbia, Croația, Ungaria și Polonia.

“Ținta a fost atinsă deja în Serbia. Prin achiziția filialelor AXA din Serbia cota noastră de piață urcă la 12%. În Croația și Ungaria, creșterea organică a afacerilor ne-a îmbunătățit semnificativ cotele de piață, la 8,5% și respectiv 7,3% la finalul celui de-al treilea trimestru din 2016. De asemenea, ne-am crescut ușor cota de piață în Polonia”, a declarat directorul general al VIG, Elisabeth Stadler, în cadrul comunicatului.

VIG are în plan extinderea operațiunilor de asigurări de sănătate în România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Turcia. VIG intenționează să-și majoreze în mod constant volumul primelor subscrise, până la 9,5 miliarde euro până în 2019.

”În pofida contextului marcat de un nivel scăzut al dobânzilor și a impactului negativ prelungit estimat să afecteze rezultatele financiare, VIG își propune să își majoreze profitul înainte de impozitare la 450-470 milioane euro până în 2019”, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
vienna insurance group
prime brute subscrise