Wall Street a închis în creștere, investitorii anticipând că republicanii vor păstra controlul Senatului și vor bloca schimbările majore dorite de democrați

Wall Street a închis în creștere, investitorii anticipând că republicanii vor păstra controlul Senatului și vor bloca schimbările majore dorite de democrați
scris 6 nov 2020

Acțiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de joi în creștere, investitorii anticipând că republicanii vor păstra controlul asupra Senatului și vor bloca schimbările majore de politici sub o posibilă administrație Joe Biden, care ar putea reduce profiturile corporațiilor, ransmite Reuters.

Voturile din alegerile prezidențiale sunt încă numărate în câteva state cheie, dar investitorii abandonează precauția anterioară alegerilor, determinînd creșterea indicilor bursieri pentru a patra ședință consecutiv, scrie News.ro.

ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale CITEȘTE ȘI ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale

În timp ce noul program de stimulare este așteptat să aibă loc, mărimea acestuia ar putea fi mult mai mică față de nivelul anticipat, într-un Congres divizat. Acest lucru îndreaptă presiunea asupra Rezervei Federale, pentru a furniza mai multe fonduri în sistemul financiar, care ar susține achiziția de acțiuni.

Acțiunile au fost susținute joi și de comunicatul de joi al Fed după ședința de politică monetară din ultimele două zile. Banca centrală a menținut dobânzile nemodificate și s-a angajat din nou că va face tot posibilul să susțină economia care este grav afectată de pandemia de coronavirus.

Biden s-a apropiat de victorie, prin câștigarea alegerilor în Michigan și Wisconsin, dar pare improbabil ca Partidul Democrat să obțină majoritatea în Senat. Acest lucru a redus temerile legate de înăsprirea reglementărilor pentru marile companii din sectorul tehnologiei și de majorare a impozitului pe profitul companiilor.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în creștere cu 2,06%, S&P 500 cu 2,26%, iar Nasdaq Composite cu 2,68%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
wall street