UniCredit suspendă proiectul de separare a activelor din străinătate

UniCredit suspendă proiectul de separare a activelor din străinătate
scris 5 nov 2020

UniCredit SpA a confirmat joi țintele de profit, după rezultate trimestriale peste așteptări, și a suspendat planurile de separare a operațiunilor din Italia de cele din străinătate, în încercarea de a îmbunătăți costurile de finanțare ale singurei bănci italiene de importanță sistemică la nivel global, transmite Reuters.

Banca activează în 14 țări din Europa, cu operațiuni semnificative în Germania și Austria, precum și în Europa Centrală și de Est. Banca obține mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. De aproximativ un an, directorul general Jean Pierre Mustier se concentrează pe accelerarea planurilor privind plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding din Germania, care să fie separat de operațiunile din Italia, scrie Agerpres.

ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale CITEȘTE ȘI ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale

"Datorită achiziționării masive de bonduri de către BCE și a evoluției randamentelor obligațiunilor suverane, nu este nevoie să punem în practică plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding, astfel încât intenția rămâne în stadiul de proiect", a declarat Mustier.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit