Wall Street a închis în creștere, investitorii salutând un plan de până la 1.000 de miliarde de dolari al lui Trump pentru susținerea economiei

Wall Street a închis în creștere, investitorii salutând un plan de până la 1.000 de miliarde de dolari al lui Trump pentru susținerea economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Acțiunile de pe Wall Street au închis marți în creștere, revenindu-și după cea mai slabă evoluție din ultimele trei decenii consemnată luni, investitorii salutând planurile Casei Albe prin care economia ar putea beneficia de până la 1.000 de miliarde de dolari pentru atenuarea impactului epidemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones a urcat cu 5,2%, S&P 500 a avansat cu 6%, iar Nasdaq Composite cu 6,2%, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ ING Bank România oferă clienților persoane fizice posibilitatea să amâne două rate. Liniile de credit ale companiilor vor fi prelungite cu 3 luni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ING Bank România oferă clienților persoane fizice posibilitatea să amâne două rate. Liniile de credit ale companiilor vor fi prelungite cu 3 luni

Administrația Trump analizează un pachet de măsuri de stimulare de peste 1.000 de miliarde de dolari, care include plăți către americani, potrivit unei surse apropiate situației.

Anterior, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat reporterilor că guvernul analizează trimiterea de cecuri americanilor, în următoarele două săptămâni.

”Americanii au nevoie de bani acum”, a spus acesta.

Companiile vor putea să amâne plăți de până la 10 milioane de dolari, iar persoanele fizice de până la 2 milion de dolari, către Serviciul pentru venituri Interne (IRS), a adăugat Mnuchin.

Acesta a precizat că președintele Donald Trump a aprobat amânarea unor plăți către fisc în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, cel al titlurilor pe termen de zece ani urcând peste nivelul de 1%, în urma informațiilor referitoare la planul de stimulare.

Rezerva Federală a anunțat măsuri pentru sprijinirea companiilor care nu pot obține finanțare pe termen scurt din cauza epidemiei.

Acțiunile Amazon au crescut cu 7% după ce un analist al Bank of America a afirmat că grupul de comerț electronic va beneficia de concentrarea pe locuințe a oamenilor, din cauza coronavirusului, titlurile Netflix au urcat cu 7%, iar cele ale Apple cu 4,3%.

Compania de biotehnologie Regeneron a anunțat marți că intenționează ca în vară să înceapă testele clinice pentru un posibil medicament destinat COVID-19. Anunțul a dus la creșterea cotației acțiunilor companiei cu 11,5%.

În SUA au fost confirmate 5.700 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 90 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Președintele Trump a mai spus că criza s-ar putea întinde până în luna august și că administrația ar putea bloca unele zone din țară.

Luni, indicii Dow și S&P 500 au înregistrat cele mai mari pierderi zilnice din 1987, cu scăderi de 12,9%, respectiv 12%. Indicele Dow a consemnat a treia cea mai slabă evoluție din istoria sa. Indicele Nasdaq Composite a marcat cea mai mare scădere într-o singură zi, de 12,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa