Wall Street a revenit pe scădere. Sectorul bancar, în centrul atenției

Wall Street a revenit pe scădere. Sectorul bancar, în centrul atenției
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 aug 2023
Wall Street a închis în scădere marți, în condițiile în care îngrijorările legate de sistemul bancar și de economia globală au stimulat aversiunea față de risc pe piețele financiare din întreaga lume.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele S&P 500 a închis în scădere cu 0,4% puncte, la 4.499,38 puncte, iar la un moment dat, intraday, a înregistrat o scădere de aproape trei ori mai mare. A fost a cincea pierdere din ultimele șase zile pentru indice, după ce acesta a înregistrat o creștere fulminantă în primele șapte luni ale anului.
În SUA, acțiunile băncilor au scăzut după ce Moody's a redus ratingurile de credit pentru 10 bănci mici și mijlocii. Agenția a prezentat o listă de îngrijorări cu privire la soliditatea financiară a băncilor, de la efectele creșterii dobânzilor la tendința de a lucra de acasă, care lasă clădirile de birouri libere.

Și în Europa, acțiunile băncilor au scăzut după ce guvernul italian a aprobat o propunere de impozitare a supraprofiturilor.

Datele dezamăgitoare privind activitatea comercială a Chinei au contribuit la îngrijorările de pe bursele globale. Exporturile Chinei s-au prăbușit cu 14,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din anul precedent, cel mai mare declin din februarie 2020 încoace.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua