Wall Street, în revenire după declinul de săptămâna trecută

Wall Street, în revenire după declinul de săptămâna trecută
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 aug 2023
Acțiunile americane au încheiat în creștere ședința de luni, recuperând o parte din pierderie de săptămâna trecută, în contextul în care investitorii așteaptă zilele acestea raportul privind inflația din SUA.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
S&P 500 a crescut în prima ședință a săptămânii cu 0,9%, iar Dow Jones a urcat cu 1,16%. Nasdaq Composite, axat pe tehnologie, a avansat cu 0,61%.
TABEL Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei se apropie de 0,2 lei/l în urma scumpirilor din ultimele 2 săptămâni CITEȘTE ȘI TABEL Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei se apropie de 0,2 lei/l în urma scumpirilor din ultimele 2 săptămâni

Principalii indici bursieri au încheiat în scădere săptămâna trecută, investitorii încasând profiturile după luni de creșteri din cauza îngrijorărilor legate de datele economice, a rezultatelor mixte și a creșterii randamentelor la titlurile de Trezorerie.

Acțiunile americane au crescut puternic în 2023, indicele de referință S&P 500 urcând cu 17,7% în acest an, alimentat de optimismul din jurul inteligenței artificiale și de speranțele unei aterizări ușoare pentru cea mai mare economie a lumii.
 
Cel mai recent raport privind prețurile de consum din SUA este așteptat joi și va oferi indicii cu privire la traiectoria politicii monetare a Rezervei Federale, după ce raportul privind ocuparea forței de muncă a reaprins temerile că banca centrală ar putea menține ratele mai ridicate pentru mai mult timp.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua