Wall Street începe săptămâna în scădere

Wall Street începe săptămâna în scădere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 nov 2022

Acțiunile americane au început săptămâna în scădere, investitorii analizând cele mai recente comentarii ale oficialilor Fed cu privire la traiectoria majorărilor dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 s-a depreciat cu 0,9%, Dow Jones cu 0,6%, iar Nasdaq Composite a consemnat un declin de 1,1%.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au întrerupt un raliu de două zile, în urma comentariilor din weekend ale guvernatorului Rezervei Federale, Christopher Waller, care a declarat că piețele financiare au reacționat exagerat la datele privind inflația în octombrie.

BVB – cotațiile își revin, volumele nu CITEȘTE ȘI BVB – cotațiile își revin, volumele nu

Acțiunile americane s-au apreciat puternic joi și vineri, după ce datele oficiale au relevat că inflația anuală a încetinit peste așteptări luna trecută, alimentând speranțele că s-ar putea să fi atins vârful, iar banca centrală va încetini ritmul majorărilor dobânzilor.

"Piața pare să se fi dus mult în față după acest singur raport privind IPC (indicele prețurilor de consum - n.r.). Toată lumea ar trebui să respire adânc și să se calmeze. Mai avem ceva drum de parcurs", a declarat Waller, citat de MarketWatch.

Între timp, colega lui Waller, Lael Brainard, a declarat pentru Bloomberg că ar putea fi oportun "în curând" ca banca centrală să încetinească ritmul de creștere a ratelor dobânzilor.

Piețele estimează o probabilitate de 85% ca Fed să majoreze ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază la ședința din decembrie, până la 4,25-4,5%. Banca centrală este așteptată, în cea mai mare parte, să ducă rata de politică monetară la cel puțin 4,5-4,75% până la jumătatea anului viitor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
inflatie