Finanțare de peste 25 milioane euro către Sameday pentru extinderea rețelei de automate în România, Ungaria și Bulgaria

Finanțare de peste 25 milioane euro către Sameday pentru extinderea rețelei de automate în România, Ungaria și Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Delivery Solutions (Sameday Courier), curier controlat de Dante International, administratorul eMAG, a contractat un împrumut de 25,3 milioane de euro acordat de Banca Transilvania și BERD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Împrumutul este destinat susținerii planurilor de investiții pe termen mediu ale companiei și extinderii infrastructurii de livrare prin Sameday easybox.

EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

În cadrul  acestui acord, BERD asumă 65% din riscul de credit al Banca Transilvania.

Investiția BERD și a Băncii Transilvania va permite extinderea rețelei de automate Sameday în România, Ungaria și Bulgaria, adăugând peste 2.500 de automate noi în zonele urbane și rurale.

Cu o experiență de 16 ani pe piața românească, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, Sameday face parte din Dante International S.A., comerciant online care operează platforma de comerț electronic eMAG, cu filiale în Ungaria și Bulgaria.

Dante International a ajuns la o cotă de 94,12% (anterior 93,8%) în capitalul social al Delivery Solutions (Sameday Courier), în urma unei infuzii de capital de 7.207,4 lei, la 359.224 lei, însoțită de o primă de emisiune de 44,5 milioane de lei, achitată integral de retailer. În același timp, Lucian Băltaru, directorul general al curierului, și-a diminuat participația de la 6,2% la 5,88%, relevvă date analizate de Profit.ro.

Sameday Courier a consemnat anul trecut o pierdere de 45 milioane de lei, de la profit net de 4,4 milioane de lei în 2021 și un minus de 11,1 milioane de lei în 2020. Afacerile companiei au rămas pe un trend pozitiv și au atins 736,5 milioane de lei, de la 601,4 milioane de lei în 2021. Datoriile au urcat cu 46,5%, la 406,2 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sameday
curieri