FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programul

FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programul
scris 6 feb 2019

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, deschide sesiunea de înscrieri pentru cursurile WU Executive MBA Bucharest care vor începe în data de 6 noiembrie 2019 la București și Viena. Peste 300 de români cu poziții relevante în economia locală au fost școliți în cadrul unui program pe care chiar absolvenții îl caracterizează drept intens. „A fost ca o furtună. Aveam senzația că mă sufoc.”

Cea mai mare universitate de business din Europa, cea din Viena, primește înscrieri pentru cei care vor să urmeze programul său de MBA pentru România. Proiectul educațional de la WU a fost structurat într-un așa fel încât cursanții să-și poată continua munca la companiile unde lucrează, fără a implica discontunitate în cariera pe care deja o urmează.

„Pentru a avea succes în mediul de afaceri global, extrem de competitiv și dinamic al zilelor noastre, executivii trebuie să-și actualizeze în permanență cunoștințele, abilitățile și perspectivele”, spune directorul academic al programului Executive MBA Bucharest, profesorul Phillip C. Nell. “Executive MBA Bucharest a fost proiectat exact pentru acest scop.”

Semnal - BAT, al doilea mare producător de tutun din lume, închide un centru din Belgia și mută activitățile în România. Acuzații: “Caz tipic de dumping social. Își mută activitățile într-o țară cu costuri mai mici” CITEȘTE ȘI Semnal - BAT, al doilea mare producător de tutun din lume, închide un centru din Belgia și mută activitățile în România. Acuzații: “Caz tipic de dumping social. Își mută activitățile într-o țară cu costuri mai mici”

Cursurile de la București și Viena vor începe în luna noiembrie a acestui an, iar cei care efectuează înscrierile până pe 31 martie vor beneficia de un discount de 5% pentru costurile de școlarizare. În anii precedent, multe corporații active în România au plătit cel puțin parțial studiile pentru angajați ai lor care deja se aflau în poziții importante.

Cursanți intervievați acum 2 ani de Profit.ro declarau că programul a fost foarte util pentru ei atât din punctul de vedere al obținerii de noi informații, dar mai ales sub aspectul dezvoltării aptitudinilor de lideranță și comunicare. Faptul de a fi devenit parte într-o comunitate a absolvenților alumni a fost menționată ca fiind de o importanță deosebită de participați.

“A fost un program intens, mult peste ce m-am așteptat, câteodată cu un grad de dificultate ridicat”, spunea unul dintre absolvenți, Radu Zuz, director general la Maceplast România, în timp ce pentru Ana-Maria Butucaru, directorul în acdrul PwC, participarea la program “a fost ca o mică furtună”.

FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programul

În cadrul programului Executive MBA Bucharest predau, de asemenea, profesori de la alte instituții de învățământ superior precum Carlson School of Management - USA și IESE Business School – Spania.

Anul trecut, 28 de manageri și antreprenori români și străini s-au înscris în program. Studenții au provenit din domenii de activitate variate, de la IT și telecomunicatii (aproape 30%), inginerie și construcții, la comerț, bănci sau industria farmaceutică, avand o experiență profesională medie de 15 ani și o experiență managerială medie de peste 7 ani.

Și pentru promoția de acum 2 ani experiența a fost puternică. Adrian Mărgărit, co-fondator al companiei Prețuri pentru Tine, sublinia importanța laturii practice a programului, dar și intensitatea acestuia. „MBA-ul a fost un efort fantastic. Aveam momente când simțeam că mă sufoc.”

În ultimii 13 ani, peste 315 de manageri și antreprenori au urmat cursurile Executive MBA Bucharest, iar 68% dintre aceștia au realizat progrese solide în carieră după absolvire. Programul se adresează managerilor cu o experiență de minim 5 ani și care au înregistrat un progres solid în carieră. Acesta include 14 module, desfășurate pe parcursul a 18 luni, în regim part-time, oferind cursanților posibilitatea de a-și continua activitatea profesională.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
wu
mba
studii