Robert Swan este noul CEO Intel

Robert Swan este noul CEO Intel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2019

Intel a anunțat că Robert Swan, șeful interimar al companiei din ultima jumătate de an, este noul CEO al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Robert Swan, care face parte și din bordul director al gigantului american, este șaptelea CEO pe care Intel îl are în istoria sa de 50 ani.

Anterior, Swan a ocupat poziția de director financiar al Intel, asta după ce a mai activat pentru Electronic Data Systems Corp și eBay.

Robert Swan a fost numit director interimar după ce vechiul CEO, Brian Krzanich, a fost acuzat că a avut o legătură amoroasă în trecut cu o angajată a companiei.

Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România CITEȘTE ȘI Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România

La numirea în funcția de CEO deplin, Swan a declarat că perioada de interimat l-a ajutat să înțeleagă mai bine provocările și oportunitățile companiei și a clienților acesteia.

Director financiar interimar va fi numit Todd Underwood, subalternul direct al lui Swan din perioada în care a ocupat această poziție.

Robert Swan preia șefie Intel într-o perioadă nu foarte fastă pentru compania americană. Intel a ratat complet startul “revoluției mobile”, fiind surclasată pe această piață de Qualcomm.

Mai mult, anul trecut Intel a fost devansat de Samsung, care a devenit cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
ceo