Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, semnează o nouă achiziție, de peste 100 milioane euro

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, semnează o nouă achiziție, de peste 100 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2018

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, a semnat o nouă achiziție, în Polonia, preluând Spektrum Tower din Varșovia, proprietate care generează anual 6,3 milioane de euro din chirii și pentru care va plăti 101 milioane de euro. Astfel, grupul, fondat de omul de afaceri Ioannis Papalekas a ajuns la investiții de circa 350 de milioane de euro realizate în prima jumătate a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma pe care Globalworth o va plăti pe clădirea de birouri include și datoriile aferente proiecului.

Spektrum Tower este localizat în centrul financiar al Varșoviei și ocupat în proporție de circa 93% și găzduiește peste 60 de companii.

”Cu aproape 350 de milioane de euro, achiziții finalizate în prima parte a anului, ne consolidăm poziția de cel mai mare investitor institutional și proprietar de birouri din Polonia și de asemenea în Europa Centrală și de Est”, spune Dimitris Raptis, directorul de investiții al Globalworth.

Prin această achiziție, portofoliul companiei este împărțit aproape egal între România și Polonia, astfel că cele două piețe devin ținte principale pentru investiții.

În 2017, Globalworth s-a extins în Polonia, după achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Griffin Premium RE.. N.V., un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. GPRE și-a schimbat de atunci denumirea în Globalworth Polonia. În prezent, portfoliul din Polonia cuprinde 15 clădiri cu destinație mixtă (birouri și retail) în Varșovia, Wrocław, Łódź, Kraków, Katowice și Gdańsk, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 300.000 de metri pătrați.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra.

Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume.

Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
investitie
polonia
birouri