Grupul elvețian din industria chimică Clariant, care a vrut ajutor de stat pentru o fabrică la Craiova, și americanii de la Huntsman fuzionează într-o companie de 14 miliarde dolari, cu afaceri și în România

Grupul elvețian din industria chimică Clariant, care a vrut ajutor de stat pentru o fabrică la Craiova, și americanii de la Huntsman fuzionează într-o companie de 14 miliarde dolari, cu afaceri și în România
scris 23 mai 2017

Grupul elvețian din industria chimică Clariant și rivalul american Huntsman au convenit să fuzioneze într-o nouă companie, cu o valoare de piață de aproximativ 14 miliarde de dolari, vânzări anuale de 13,2 miliarde de dolari și o prezență în peste 80 de țări, inclusiv în România.

Incluzând datoriile, noua entitate, denumită HuntsmanClariant, va avea o valoare la momentul finalizării fuziunii de circa 20 miliarde de dolari. Acționarii Clariant vor deține 52% din viitoarea companie, restul revenind acționarilor Huntsman.

Președintele HuntsmanClariant va fi Hariolf Kottmann, actualul director general al Clariant, în timp ce șeful companiei americane, Peter Huntsman, va fi director general al noii companii.

Proprietarii Dedeman își măresc expunerea pe Cemacon Zalău la aproape o treime, după o nouă achiziție în valoare de 1,78 milioane lei CITEȘTE ȘI Proprietarii Dedeman își măresc expunerea pe Cemacon Zalău la aproape o treime, după o nouă achiziție în valoare de 1,78 milioane lei

HuntsmanClariant va avea sediul global la Pratteln, în Elveția.

Înființată în 1970, Huntsman produce o gamă largă de pigmenți industriali și articole din poliuretan, printre clienți regăsindu-se nume ca BMW, General Electric (GE), Chevron, Procter&Gamble și Unilever. Compania are peste 15.000 de angajați în aproximativ 30 de țări, inclusiv în România, unde este prezentă prin intermediul unui birou de vânzări situat în București.

Clariant are peste 17.400 de angajați și 140 de subsidiare în 53 de țări. În octombrie anul trecut, Primăria din Craiova a anunțat că elvețienii vor să deschidă o fabrică de bioetanol și lignină la Craiova, investiție pentru care au cerut un ajutor de stat de aproape 69 milioane de lei, care însă nu a fost aprobat de Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
clariant
huntsman
fuziune
acord
produse chimice