Interpolul are un nou președinte

Interpolul are un nou președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2018

Interpolul l-a ales pe sud-coreeanul Kim Jong-yang ca președinte miercuri, el învingându-l pe rusul Alexander Prokopchuk, un candidat care a stârnit îngrijorări din partea occidentului, scrie Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cele 194 de state membre, care s-au întrunit la Dubai pentru congresul anual, l-au ales pe Kim pentru un mandat de doi ani după ce fostul președinte, Meng Hongwei, a dispărut în septembrie pentru ca apoi să își dea demisia după ce autoritățile din China au comunicat că el este investigat pentru luare de mită, scrie News.ro

Interpolul a comunicat pe Twitter că Kim, care a ocupat rolul de președinte interimar, a fost ales pentru un mandat de doi ani. Președinția organizației, un rol mai mult formal, are de obicei un mandat de patru ani.

1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri CITEȘTE ȘI 1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri

De asemenea, Nestor R. Roncaglia din Argentina a fost ales ca vicepreședinte.

Afacerile de zi cu zi ale organizației sunt gestionate de secretarul general, Jurgen Stock, din Germania.

Candidatura lui Alexander Prokopchuk din Rusia, un general al poliției rusești, a dus la îngrijorări în Europa și SUA privind posibilitatea ca Rusia să abuzeze de puterile Interpolului.

Politicienii din opoziție din Rusia și-au exprimat temerile că dacă un rus va conduce organizația, nu va mai exista un filtru pentru a elimina cererile nepotrivite ale Kremlinului. Alexei Navalny, un activist anti-corupție și un politician de opoziție, a scris pe Twitter că echipa sa „a fost victima abuzurilor Interpolului din cauza persecuției politice din Rusia”.

În Londra, fostul oligarh rus Mikhail Khodorkovsky, a afirmat: „Sunt îngrijorat că dacă Prokopchuk este ales, el va fi pregătit să ducă la capăt orice acțiune la ordinele Kremlinului”.

Statele Unite au comunicat marți că îl susțin pe Kim după ce un grup de senatori americani a acuzat Rusia că se folosește de Interpol pentru a lua măsuri contra dizidenților și opozanților Kremlinului.

viewscnt
Afla mai multe despre
interpol
kim jong-yang