1% din aplicațiile mobile acaparează 80% din download-uri

1% din aplicațiile mobile acaparează 80% din download-uri
scris 25 nov 2019

Cele mai importante 1% din aplicațiile pentru smartphone-uri și tablete înregistrează 80% din totalul numărului de instalări pentru toate aplicațiile disponibile.

Înainte de a-și face speranțe mari și a-și stabili obiectivele, dezvoltatorii independenți și companiile mici atrase de cifrele foarte mari de venituri vehiculate de Apple și Google, trebuie să știe că pătrunderea în zona de interes a utilizatorului este extrem de dificilă.

Popularitatea produselor dezvoltate de marile companii, precum și numărul foarte mare de aplicații disponibile creează o concurență acerbă pe piața aplicațiilor mobile.

Cel mai recent studiu publicat de Sensor Tower arată că 80% din cele 29.6 miliarde de download-uri înregistrate în Q3 2019 au mers către cele mai cunoscute 1% dintre aplicații.

FOTO Orange lansează primul său smartphone compatibil 5G, care va debuta în România CITEȘTE ȘI FOTO Orange lansează primul său smartphone compatibil 5G, care va debuta în România

Asta înseamnă că 784.080 de dezvoltatori au împărțit în același trimestru 20% din numărul total de download-uri, adică 6 miliarde dintr-un total de 29.6 miliarde de download-uri.

În medie, într-un întreg trimestru, dezvoltatorii din afară procentului de top, au primit doar 7.650 de download-uri de căciulă.

Pentru a pune această cifră în context, în aceeași perioadă, Facebook s-a bucurat de 682 milioane de download-uri.

În ceea ce privește strict jocurile, situația este și mai disproporționată, cu 82% din download-uri mergând către top 1% cele mai populare produse.

1% din jocuri s-au bucurat de 9,1 miliarde de download-uri, dintr-un total de 11,1 miliarde în total. Restul de 99% din produse au împărțit între ele 2 miliarde de download-uri, adică aproximativ 18.000 de download-uri de fiecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
smartphone