Abonamentele la YouTube TV nu se mai pot face prin App Store

Abonamentele la YouTube TV nu se mai pot face prin App Store
scris 14 feb 2020

Google a hotărât că este timpul să nu mai plătească Apple 30% din veniturile generate de abonamentele pentru YouTube TV.

Brusc, începând de joi, Google a dezactivat funcția de abonare la YouTube TV din cadrul aplicației sale pentru dispozitivele Apple. Astfel, utilizatorii de iPhone sau iPad nu se mai pot abona la YouTube TV cum o făceau până acum.

Mai mult decât atât, Google închide și toate abonamentele care au fost deja făcute prin App Store. Cei care s-au abonat în acest fel, au primit un email în care li se spune că urmează să mai fie facturați doar până la încheierea lunii.

Facebook a amânat lansarea aplicației sale de întâlniri în Europa CITEȘTE ȘI Facebook a amânat lansarea aplicației sale de întâlniri în Europa

Aceștia pot contracta un abonament la YouTube TV folosind un browser web, dar nu o mai pot face din cadrul aplicației de iOS și iPad OS, prin sistemul care este procesat de App Store, cu regulile Apple.

Google nu a oferit o explicație oficială pentru această decizie, însă cel mai probabil nu se mai dorește plătirea comisionului către Apple. Pentru orice tranzacție realizată în cadrul ecosistemului său, Apple oprește un procent. Acesta este inițial 30%, dar poate scădea până la 15% pentru abonamentele care sunt păstrate o perioadă mai mare de timp.

Google nu este prima companie care ia o decizie de acest gen. Netflix și alții s-au răsculat la fel împotriva Apple și au decis să nu mai permită abonarea în acest fel.

De partea cealaltă, Google percepe la rândul său un comision asemănător pe Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
apple
app store
ios
ipad os