Acțiunile Nvidia au intrat în teritoriu de corecție, fiind cu 10% sub un maxim istoric de 950 de dolari pe unitate, atins pe 25 martie

Acțiunile Nvidia au intrat în teritoriu de corecție, fiind cu 10% sub un maxim istoric de 950 de dolari pe unitate, atins pe 25 martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Acțiunile gigantului producător de cipuri Nvidia au intrat în ”teritoriu de corecție”, find cu 10% sub cel mai recent maxim atins vreodată la închidere, pe 25 martie, de 950 de dolari pe unitate, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania, care produce unități de procesare grafică – sau GPU – a fost un beneficiar cheie al boom-ului inteligenței artificiale, care a stimulat cererea pentru cipurile sale, scrie News.ro.

Avenir, start-up din UK co-fondat de un antreprenor de origine română, atrage o finanțare de jumătate de milion euro CITEȘTE ȘI Avenir, start-up din UK co-fondat de un antreprenor de origine română, atrage o finanțare de jumătate de milion euro

GPU-urile Nvidia sunt utilizate în mod obișnuit pentru aplicații AI intensive în calcul, cum ar fi chatbotul AI ChatGPT al OpenAI.

Cipurile sale de server sunt, de asemenea, o componentă cheie a centrelor de date.

Performanța financiară a companiei a fost extraordinară în ultimul an. Nvidia a raportat o creștere de 486% a câștigurilor non-GAAP pe acțiune diluată în trimestrul încheiat în decembrie, invocând cererea uriașă de cipuri, datorită popularității modelelor AI generative.

Totuși, acțiunile au fost sub presiune în ultimele două săptămâni. Acțiunile au scăzut cu 10% față de ultimul lor maxim de închidere, de 950 dolari, pe care l-au atins pe 25 martie.

Definițiile cu privire la ceea ce constituie o corecție de piață variază, dar este în general considerată o scădere susținută de 10% sau mai mult, de la maximele istorice.

Nvidia a refuzat să comenteze articolul.

Coreea de Sud investește șapte miliarde de dolari în AI, în încercarea de a-și menține avantajul concurențial în domeniul semiconductorilor CITEȘTE ȘI Coreea de Sud investește șapte miliarde de dolari în AI, în încercarea de a-și menține avantajul concurențial în domeniul semiconductorilor

Care este motivul declinului?

Motivul exact al scăderii prețului acțiunilor Nividia nu este clar. Investitorii ar putea obține profit pe acțiuni, după un câștig sălbatic de peste 200% pentru acțiuni în ultimele 12 luni.

Și, marți, producătorul rival de cipuri Intel a dezvăluit un nou cip pentru AI, numit Gaudi 3, menit să alimenteze modele de limbaj mari - tehnologia care stă la baza instrumentelor AI generative precum ChatGPT al OpenAI.

Intel a spus că noul cip este de peste două ori mai eficient din punct de vedere energetic decât GPU-ul H100 al Nvidia - cea mai avansată placă grafică a gigantului american de cipuri - și poate rula modele AI de 1½ ori mai rapid decât GPU-ul Nvidia.

Analiștii D.A. Davidson au spus într-o notă de cercetare că se așteaptă la ”o scădere” a dimensiunii modelelor AI, inclusiv alternative precum modelul Mistral Large și sistemul LLaMA al Meta, ceea ce va reduce în timp cererea pentru acțiunile Nvidia.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
actiuni
bursa