Acuzații: iPhone X ar fi fost construit cu studenți angajați ilegal

Acuzații: iPhone X ar fi fost construit cu studenți angajați ilegal
scris 22 nov 2017

Foxconn, compania responsabilă cu asamblarea smartphone-urilor Apple, a folosit studenți în mod ilegal pentru a produce iPhone X.

Mai mulți studenți chinezi au acuzat Foxconn că i-a forțat să lucreze pe linia de asamblare a lui iPhone X. Cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, aceștia au contribuit la montarea camerelor foto pe cel mai nou smartphone Apple.

Studenții ar fi fost constrânși să lucreze câte 11 ore pe zi timp de 3 luni, ca o formă de practică necesară pentru absolvire. Deși sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legătură cu profilul școlii, un singur student ar fi asamblat în perioada respectivă peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi.

Ca urmare a acestor plângeri, Apple și Foxcoon au demarat propria investigație. Investigația a confirmat faptul că au fost angajați studenți, dar cele două companii se apără spunând că aceștia ar fi fost compensați corespunzător.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Cât despre faptul că studenții au lucrat 11 ore pe zi, ceea ce depășește norma legală din China, de 40 de ore pe săptămână, nici Foxconn și nici Apple nu au deocamdată niciun răspuns.

Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni în fabricile Foxconn, 3.000 dintre aceștia fiind studenți la o școală de transport feroviar din Zhengzhou.

Angajarea ilegală a studenților este una dintre cele mici nereguli făcute de Foxcoon, companie cunoscută pentru lipsa de scrupule în relația cu angajații. Din cauza condițiilor de lucru, în perioada 2010 – 2016 au fost făcute publice 25 de cazuri de sinucidere a angajaților care se aruncau de la etajele superioare ale fabricii.

Rezolvarea Foxconn pentru această problemă a fost construirea de plase care să prindă angajații care săreau pe geam.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone x
apple
foxconn